Stephex Horse Trucks

Zangersheide maakt zich op voor het WK!
Persbericht
20/09/2021 12:04
2 min
Zangersheide

Zangersheide maakt zich op voor het WK!

Van 22 tot 26 september is Domein Zangersheide opnieuw het toneel voor 's werelds best gefokte en meest getalenteerde vijf-, zes-, en zevenjarige springpaarden. Het evenement heeft naast het wereldkampioenschap ook de FEI Sires of the World, het Belgisch Kampioenschap Springen en de veelgeprezen Quality Auction op het programma staan.

De FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses brengt een selectie van de best presterende jonge paarden van over de hele wereld onder de aandacht. Nadat de 2020 editie noodgedwongen niet door kon gaan, staat de springwereld te trappelen om in Lanaken samen te komen en de ontwikkeling van de sport en de fokkerij van dichtbij te volgen.

Een selectie van de hoogst geklasseerde vijfjarigen van twee jaar geleden zal aan de start verschijnen. Zoals de nu zevenjarige Kannan-nakomeling Opium JW van de Moerhoeve TN (Willem Greve) en de AES-merrie Jicarla T (v. Caretino Gold). Stephex Stables komt met enkele interessante zevenjarigen naar het WK: Belgisch kampioen Odina van Klapscheut (Petronella Andersson) en vice Belgisch kampioen Takotak Z (Kendra Brinkop), een dochter van Telstar de la Pomme uit Narcotique de Muze uit de fokkerij van Stephan Conter.

Zij gaan de strijd aan met Koen Vereecke en zijn zevenjarige Bonfois van 't Hof v Eversem Z (v. Bisquet Balou), de winnaar van de Z Ranking. Bonfois won dit jaar niet minder dan 16 internationale proeven dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Net als bij de zesjarigen springpaarden waar onder andere de Nederlands kampioen, KWPN-merrie Kwik Feet (v. For Pleasure), en de Belgisch kampioen Hadewyn Van 'T Ravennest (v. Comme Il Faut) het tegen elkaar op zullen nemen.

Naast het WK is het programma gevuld met meer hoogtepunten zoals de FEI Sires of the World waarin Z-goedgekeurde hengsten zeker hun stempel zullen drukken. Ook zullen de beste ruiters uit België de uitdaging aangaan om de titel van Belgisch kampioen te winnen. Naast optredens van aankomende talenten en de gevestigde springorde zijn er ook twee Zangersheide Quality Auctions met een selectie beloftevolle veulens die zeker indruk zullen maken.

De veiligheid van alle deelnemers en bezoekers is de hoogste prioriteit van de organisatie en zal het evenement zal dan ook corona-proof georganiseerd worden. Dit betekent dat iedereen van harte welkom is in Lanaken, maar alleen met een COVID-certificaat, PCR-test of bewijs van herstel. Bezoek de website van het evenement voor alle details over de toegang, het tijdschema en de volledige deelnemerslijst.

lanaken.zangersheide.com

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap