Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/09/2021 21:41 - Jumping

Tijdfout houdt Rik Hemeryck uit de barrage…

Naast de Hubside Jumping van St. Tropez wordt er deze week op Franse bodem ook nog internationaal gesprongen in Maubeuge, maar dan op driesterrenniveau. Nadat Andres Vereecke gisteren tijdens de openingsdag al direct voor een Belgische overwinning wist te zorgen was het vanmiddag Rik Hemeryck die voor een sterke prestatie wist te zorgen. In de 1.50m hoofdrubriek verscheen Hemeryck aan de start met de 9-jarige ruin Morfine de Muze (Nabab de Rêve) en slaagde hij er ook in om alle balken in de lepels te houden. Helaas liep hij daarbij ook tegen 1 strafpuntje voor  tijd aan waardoor hij uiteindelijk de barrage aan zijn neus voorbij zag gaan en tevreden moest zijn met de 6de plaats.

 

De winst was voor de Duitser Felix Hassmann, die vorige week nog enkele topklasseringen wist te behalen in Hagen. Hassmann had vandaag de 14-jarige Balance 30 (Balou du Rouet) gezadeld en was de enige van de 5 barragisten die de barrageomloop foutloos wist af te leggen.

 

De 2de plaats ging naar de Nederlandse amazone Mel Thijssen met de 11-jarige merrie Florida Balia NL (Bustique). Thijssen met haar tijd van 51.30 seconden beduidend sneller dan Hassmann, maar zag daarbij ook een balk uit de lepels rollen. De 3de plaats was voor de Fransman Edouard Mathé met de 9-jarige Castor de la Roque (Pezetas du Rouet). Ook hij kreeg in de barrage een springfout en dit in een tijd van 51.73 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was verder ook nog een 11de plaats voor Charlotte Philippe met Cacharel de Amoranda Z (Corlensky G) en een 12de plaats voor Arnaud Doem met Hocus Pocus de Messitert (Quidam de Rêvel).

 

TAGS   |   EDOUARD MATHE   |   FELIX HASSMANN   |   MEL THIJSSEN   |   RIK HEMERYCK

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions