Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/12/2021 09:13 - Jumping

Abdel Saïd wordt 4de in LGCT GP van Rome!

In de Italiaanse hoofdstad Rome was het gisterenavond uitkijken naar de LGCT Grand Prix. Pistebouwer Uliano Vezzani had voor deze 12de Grote Prijs van het seizoen opnieuw een mooi parcours opgebouwd, een parcours waar er links en rechts toch wel opties waren wat betreft de afstanden in de lijnen. 11 combinaties wisten uiteindelijk het basisparcours foutloos af te leggen en zo een ticket te bemachtigen voor de barrage.

 

Een van die 11 was Abdel Saïd, die enkele weken geleden de Egyptische nationaliteit inruilde voor de Belgische. Saïd hield het met zijn 10-jarige ruin Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot) in de barrage opnieuw foutloos en met zijn finishtijd van 38.09 seconden wist hij beslag te leggen op de 4de plaats.

 

De overwinning ging naar de Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson, die eerder op de dag met haar team de Shanghai Swans ook al de Global Champions League wist te winnen. Baryard-Johnsson rekende voor deze Grand Prix opnieuw op haar 13-jarige topmerrie H&M Indiana (Kashmir Van Schuttershof) en haalde in de barrage alles uit kast. Ze klokte af in 36.74 seconden en kwalificeerde zich daarmee ook als eerste amazone voor de Grote Finale van Praag in novemberg.

 

Malin Baryard-Johnsson: “Ik ben zo trots en blij dat ik op waarschijnlijk het beste paard ter wereld zit. Wat een dag is het geweest. Het betekent veel om het ticket voor Praag te hebben veiliggesteld, maar om hier een winnaar te zijn, voelt echt heel goed. Ze sprong deze week weer haar hart uit haar lijf voor me en vandaag kreeg ik echt de perfecte barrage!”

 

De 2de plaats ging naar de Duitser Christian Ahlmann, de teamgenoot van Malin Baryard-Johnsson bij de Shanghai Swans. Ahlmann kwam met zijn 9-jarige vosruin Mandato van de Neerheide (Emerald van ’t Ruytershof) als voorlaatste in de baan. Hij finishte echter in 37.82 seconden en kwam zo toch ruim een volle seconde tekort om zijn teamgenote van de troon te stoten.

 

Als laatste starter was het dan nog uitkijken naar de Nederlander Harrie Smolders, de winnaar van de manche in Hamburg. Smolders deed met zijn 12-jarige ruin Monaco (Cassini II) nog een ultieme poging, maar ook hij moest met een finishtijd van 37.89 seconden gisteren zijn meerdere erkennen in Malin Baryard-Johnsson.

 

TAGS   |   ABDEL SAID   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   HARRIE SMOLDERS   |   MALIN BAYARD

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions