Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/11/2021 18:00 - Jumping

Olivier Philippaerts 7de in tweede ronde GCL

Op de Longines Global Champions Tour van Rome werd vanmiddag alles in gereedheid gebracht voor de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League. In deze 1.55m rubriek, die tevens gold als kwalificatie voor de Grote Prijs, kwamen zowel Olivier Philippaerts als de debuterende Jordy van Massenhove er sterk voor de dag en wisten zich te verzekeren van een klassering.

 

Olivier Philippaerts wist er voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 10-jarige schimmelruin Zayado (Cayado). Philippaerts wist de klok te stoppen op 73.49 seconden en dit leverde hem een 7de plaats op. Voor Jordy van Massenhove was er bij zijn debuut een 12de plaats met de 10-jarige Gaga E d’Augustijn (Bustique), nadat hij de meet wist te bereiken in 78.90 seconden.

 

De winst in dit individuele klassement ging naar de Fransman Kevin Staut met de 11-jarige Iliade KDW Z (Indoctro), waarmee hij tijdens de Longines Global Champions Tour van Berlijn ook al twee rubrieken wist te winnen. Staut finishte in 68.92 seconden en daarmee had hij ruim een volle seconde voorsprong op zijn dichtste achtervolger.

 

De Ier Denis Lynch was degene die het dichtst in de buurt wist te komen van Staut. Lynch had de 14-jarige Cristello (Numero Uno) gezadeld en wist een tijd van 69.99 seconden op het scorebord te brengen. De 3de plaats ging naar de Nederlander Harrie Smolders, de winnaar van de manche in het Duitse Hamburg. Smolders stuurde de 12-jarige Monaco (Cassini II) rond in 70.54 seconden.

 

Teamklassement

 

Maar in deze tweede ronde gaat het natuurlijk ook om het teamklassement en daarin zijn het de Shangai Swans die een nieuwe overwinning wisten binnen te halen. Malin Baryard-Johnsson kreeg vandaag een foutje met haar H&M Indiana (Kashmir Van Schuttershof), maar Christian Ahlmann wist voor een strakke nulronde te zorgen met zijn Solid Gold Z (Stakkato Gold). Hierdoor kwamen zijn met de 4 strafpunten van gisteren op een totaal van 8 strafpunten en dit in een totaaltijd van 144.79 seconden.

 

De Paris Panthers van Eve Jobs met Venue D’Fees Des Hazalles (President) en Harrie Smolders met Monaco (Cassini II) volgden op de 2de plaats. Jobs kreeg vandaag 8 strafpunten aangerekend, waardoor de Panthers op een totaal van 12 strafpunten kwamen. Ze deden er samen 146.91 seconden over om hun omlopen af te leggen. Het Madrid In Motion van de familie van der Vleuten vervolledigde het podium op de 3de plaats. Ook zij eindigen met een totaal van 12 strafpunten, maar deden er in 150.67 seconden wat langer over dan de Paris Panthers.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions