Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2021 21:32 - Jumping

Belgen presteren sterk in Ascona!

Terwijl er deze week opnieuw gesprongen wordt in de Longines Global Champions Tour zijn er ook heel wat landgenoten afgereisd naar het Zwitserland voor het viersterrenconcours van Ascona. In de 1.45m rubriek kwamen ze vanmiddag in ieder geval al goed voor de dag, want drie van hen wisten zich er zich in de prijzen te springen.

 

Zo kwam de beste Belgische prestatie van Rik Hemeryck met de 9-jarige Maestro de Brandegem (Ready Boy Des Forets). Hemeryck wist het in de 2de fase foutloos te houden en beslag te leggen op de 7de plaats nadat hij de klok wist te stoppen op 34.86 seconden. Gilles Thomas met Konak (Nabab de Rêve) en François Mathy Jr. met Uno de la Roque (Numero Uno) volgden op de respectievelijk 9de en 11de plaats. Ook zij wisten in de 2de fase voor een foutloze ronde te zorgen.

 

De overwinning bleef in eigen land en daarvoor zorgde Pius Schwizer met de 11-jarige ruin Ambrosio d’Alcy (Cabdula du Tillard). Schwizer snelde naar een finishtijd van 31.76 seconden en daarmee had hij net geen halve seconde voorsprong op zijn landgenote Aurelia Loser. Die volgde zo met de 11-jarige Anabe Haize (Ravage de Mars) op de 2de plaats met een finishtijd van 32.25 seconden. De Italiaan Roberto Turchetto vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij klokte met de 13-jarige My Cool Passion (Passion) af in 32.26 seconden.

 

TAGS   |   AURELIA LOSER   |   PIUS SCHWIZER   |   RIK HEMERYCK   |   ROBERTO TURCHETTO

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions