Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2021 21:19 - Jumping

Constant van Paesschen wordt 3de in Rome!

Na enkele weken onderbreking wordt er deze week opnieuw gesprongen in de Longines Global Champions Tour en daarvoor trekken we naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Vanavond stond daar meteen de 1.55m hoge eerste ronde van de Global Champions League op het programma en daarin wist Constant van Paesschen een hoofdrol op te eisen. Van Paesschen verscheen aan de start met zijn 13-jarige Isidoor van de Helle (Canturo) en met een foutloze ronde in 66.31 seconden wist hij in het individuele klassement beslag te leggen op de 3de plaats.

 

De winst ging weeral naar de Fransman Julien Epaillard, die vorige week nog bijzonder sterk voor de dag kwam in het Azelhof in Lier. Epaillard rekende vandaag op de 9-jarige Calgary Tame (Old Chap Tame) en wist opnieuw een overwinning op zijn palmares te schrijven nadat hij de klok wist te stoppen op 61.51 seconden. Het 2de plaats ging naar de Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson met haar 13-jarige merrie H&M Indiana (Kashmir Van Schutterhof). Baryard-Johnsson, die enkele weken geleden nog teamgoud haalde op de Olympische Spelen van Tokio, wist een tijd van 64.47 seconden op het scorebord te brengen.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het de Monaco Aces van Julien Epaillard en van onze landgenoot Jos Verlooy die voorlopig aan de leiding gaan. Epaillard wist het dan foutloos te houden, maar Jos Verlooy kreeg met zijn Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck) onderweg 1 springfout aangerekend. Zo eindigden de Aces met 4 strafpunten en dit in een tijd van 129.16 seconden.

 

De Shanghai Swans van Malin Baryard-Johnsson en de Duitser Christian Ahlmann staan voorlopig op de 2de plaats. Ook Ahlmann kreeg met Mandato van de Neerheide (Emerald Van ’t Ruytershof) onderweg 4 strafpunten waardoor het eindtotaal ook 4 strafpunten werd en dit in een tijd van 131.35 seconden.

 

De Paris Panthers van de Amerikaanse Eve Jobs en de Nederlander Harrie Smolders staan voorlopig op brons met een totaal van 4 strafpunten in 135.00 seconden. Jobs hield het met Venue d’Fees des Hazalles (President) foutloos, maar Smolders sprong met Monaco (Cassini II) een balk uit de lepels.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions