Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2021 19:59 - Jumping

Zoe Conter neemt sterke start in Calgary!

Terwijl de meeste Belgische ruiters deze week actief zijn binnen Europa is Stephex-amazone Zoe Conter afgereisd naar Canada en dit voor het vijfsterrenconcours van Spruce Meadows in Calgary. De dochter van Stephan Conter ging naar gisteren meteen goed van start en sprong tweemaal naar een 6de plaats.

 

Ze wist zich onder andere te klasseren in de 1.55m hoofdrubriek en dit met de 12-jarige hengst Davidoff de Lassus (Ugano Sitte). Conter slaagde er in deze rubriek wel in om in de basisomloop alle balken in de lepels te houden, maar was net te traag waardoor ze tegen 1 strafpuntje voor tijd aanliep.

 

De overwinning ging hier naar de Egyptenaar Nayel Nassar met de 13-jarige hengst Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve). In een barrage waarvoor zich slechts 5 combinaties wisten te plaatsen kruiste hij de meet in 40.36 seconden en daarmee wist hij alles en iedereen achter zich te houden. De 2de plaats ging naar de Canadees Eric Lamaze met de inmiddels 18-jarige Fine Lady 5 (Forsyth FRH). Ook hij hield het in de barrage opnieuw foutloos, maar deed er 40.76 seconden over om zijn barrage af te leggen. De Amerikaan Kyle King vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de 12-jarige Magic Mike (Zapatero VDL) naar de meet in 43.06 seconden.

 

In de 1.50m rubriek wist Conter zich met de 9-jarige ruin Dawa de Greenbay Z (Diarado) dan weer wel te klasseren voor de barrage. Ze hield het daarin netjes foutloos en dit in een tijd van 37.50 seconden.

 

De winst ging hier naar de Ier Conor Swail met de 11-jarige BWP’er Koss van Heiste (Breemeersen Adorado). Swail snelde naar de meet in 35.05 seconden en daarmee mocht hij bovenaan het podium plaatsnemen. Op de 2de plaats kregen we opnieuw een Belgisch paard dankzij de 12-jarige hengst Dieu Merci Van T&L (Toulon) onder het zadel van Eric Lamaze. Hij wist in de barrage de tijd de stoppen op 36.55 seconden. De Brit Matthew Sampson tenslotte was goed voor plaats 3 in het klassement. Hij haalde met de eveneens 12-jarige Ebolensky (Clinton) de finish in 36.72 seconden.

 

TAGS   |   CONOR SWAIL   |   ERIC LAMAZE   |   KYLE KING   |   MATTHEW SAMPSON   |   NAYEL NASSAR   |   ZOE CONTER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions