Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/09/2021 18:55 - Jumping

Gregory Wathelet wint Longines Rankingproef!

Het zijn drukke dagen wat betreft de internationale concoursen op Belgische bodem. Gisteren keken we nog naar de CSI2* GP in het Limburgse Sentower Park en vandaag werd al weer het startschot gegeven van een internationaal concours in Bonheiden.

 

Na de ochtendrubrieken voor de jonge paarden stond daar vanmiddag meteen de eerste 1.45m hoge Longines Rankingproef op het programma en die leverde ook meteen een Belgische overwinning op. Het was namelijk Gregory Wathelet die er de beste was met de 15-jarige ruin Basantos (Casantos), met wie hij twee weken geleden ook al een rubriek wist te winnen op de Brussels Stephex Masters. Wathelet stuurde Basantons in deze rubriek tegen de klok naar een finishtijd van 60.04 seconden en daarmee wist hij dus opnieuw de concurrentie te verschalken.

 

Daarmee klopte hij onder andere de Nederlandse amazone Kim Emmen, die de 2de plaats voor haar rekening wist te nemen. Emmen, die de voorbije weken en maanden tal van overwinningen wist te behalen, deed een uitstekende poging maar kwam met haar tijd van 61.06 seconden toch ruim een seconde tekort om Wathelet te verschalken. De 3de plaats ging naar de Ier Richard Howley. Die had de 11-jarige Arlo de Blondel (Tlaloc M) gezadeld en deed er 61.18 seconden over om zijn omloop tot een goed einde te brengen.

 

Verder was er voor ons land nog een 6de plaats voor Bart Clarys met Geste van de Vihta (VDL Zirocco Blue), een 11de plaats voor Dirk Demeersman met G’Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte), een 14de plaats voor Jérôme Guery met Margriet de Mariposa (Nabab de Rêve) en een 15de plaats voor Steven Vermeir met Magnum van het Steentje (Plot Blue).

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   KIM EMMEN   |   RICHARD HOWLEY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions