Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/08/2021 21:44 - Jumping

Smolders zorgt voor unieke prestatie in LGCT

De Longines Global Champions Tour Grand Prix van Hamburg is vanmiddag uitgedraaid op een uitzonderlijk scenario… Van de 29 combinaties die in de ring verschenen slaagde namelijk enkel de Nederlander Harrie Smolders erin om voor een foutloze ronde te zorgen met zijn 13-jarige schimmelhengst Une de l’Othain (Conterno Grande). Daardoor moest er dus geen barrage gereden worden en pakte Smolders het 11de ticket voor de grote finale in Praag.

 

Smolders: “Het voelt geweldig, ik moet zeggen dat de onverwachte overwinningen altijd de mooiste zijn en ik denk dat dit er zeker een was vandaag! Ze houdt van deze arena, maar om hier vandaag de enige foutloze te zijn in deze Grand Prix is uniek! Winnen in Hamburg is altijd geweldig."

 

Doordat Smolders de enige foutloze combinatie was moesten we voor de andere podiumplaatsen te gaan kijken naar degenen die in het parcours 1 of meerdere strafpunten verzamelden en dan kwamen we het eerst uit bij de Amerikaanse amazone Eve Jobs. Die wist met de 16-jarige Venue d’Fees Des Hazalles (President) dus wel alle balken in de lepels te houden, maar liep daarbij tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 

De 3de plaats ging naar de Ier Michael G Duffy met de 13-jarige Lapuccino 2 (Livello). Ook hij liep in de basisomloop van Frank Rothenberger tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 

Voor ons land wist Gilles Thomas zich nog net te klasseren met de 13-jarige Uncas S (Udarco Van Overis), die begin deze maand op de Olympische Spelen van Tokio nog te zien was onder het zadel van Zhenqiang Li. Thomas kreeg in de basisomloop 5 strafpunten en werd daarmee nog 12de.

 

TAGS   |   EVE JOBS   |   HARRIE SMOLDERS   |   MICHAEL G DUFFY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions