Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/08/2021 22:22 - Jumping

Wim Vinckx wint het BK voor 6-jarigen!

Het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves werd vanavond afgesloten met een zinderende finale voor de 6-jarige paarden. Daarin zagen we 54 combinaties aan de start die zich eerder deze week hadden weten te kwalificeren voor deze finale nadat ze de eerste 2 twee kwalificatierondes foutloos wisten af te leggen. Het was uiteindelijk Wim Vinckx die zich nog de nieuwe Belgische Kampioen mocht kronen met de merrie Hadewyn Van ’t Ravennest (Comme Il Faux x Carrico – F: Coens/De Rycker). In een barrage waarvoor zich maar liefst 28 combinaties wisten te plaatsen wisten zij de finish te bereiken in 40.92 seconden en daarmee de concurrentie achter zich te houden.

 

De 2de plaats net als bij de 5-jarige paarden voor Arnaud Gaublomme. Die zat ditmaal in het zadel van de merrie Piaf Horta (Gemini XX x Quaprice Bois Margot – F: Wim Van Rossem), een kleindochter van Irenice Horta, en wist de meet te bereiken in 41.99 seconden.

 

Het brons ging naar Thibeau Spits, die vanmorgen trouwens nog aan het werk was op De Kraal International in Zandhoven. Spits, die zich bovendien met 3 paarden wist te kwalificeren voor deze barrage, stuurde hun zelf gefokte merrie Precious Dwerse Hagen (Cornet Obolensky x Casall ASK) naar de eindmeet in 42.04 seconden en daarmee Spits dus opnieuw een medaille te pakken.

 

Tim Van Den Broeck en Cazan Van Het Schaeck Z (Comme Il Faut x Vagabond de la Pomme – F: Perry De Winter) en Thibeau Spits met Impress-K Van ’t Kattenheye Z (Indoktro-K Van ’t Kattenheye x Vagabond de la Pomme – F: Tony Raman en Mieke Strobbe) vervolledigden de top van het klassement op de 4de en 5de plaats.

 

Klik hier voor de uitslag.

Alle foto's van GESVES KLIK HIER

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions