Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/08/2021 22:44 - Jumping

Deusser wint de LGCT GP van Valkenwaard!

In een middag van non-stop sportief drama heeft de Duitse ster Daniel Deusser, als laatste starter, een buitengewone overwinning behaald in de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard op de 10-jarige Bingo Ste Hermelle. De tweede plaats ging naar het jonge Nederlandse talent Sanne Thijssen en Con Quidam Rb, terwijl leading lady Edwina Tops-Alexander het podium compleet maakte met Fellow Castlefield.


Het werd één van de meest vermakelijke barrages van het turbulente seizoen, die steeds sneller en sneller verliep, zodat het publiek bij Tops International Arena totaal gebiologeerd werd door enkele van de grootste namen in de sport, die een show van puur talent en klasse opvoerden.


Nummer 1 van de wereld Daniel Deusser verklaarde: "Ik beschouw Valkenswaard nog steeds als een deel van mijn thuis, dus het is extra leuk om hier te winnen. Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat ik dit weekend zou weglopen met het gouden ticket voor de LGCT Super Grand Prix. Ik heb het vandaag geprobeerd en ik heb eindelijk mijn ticket dus dat maakt me echt heel blij en ik ben heel blij met mijn paard. Hij liet zien dat hij een echte doorzetter is. Het was zijn eerste Global Grand Prix. Ik had niets te verliezen in de barrage. Ik ging gewoon zonder na te denken en het was verbazingwekkend hoe hij vandaag sprong."


Er waren dramatische veranderingen in de algemene seizoensstand. Edwina Tops-Alexander gaat aan de leiding met 214 punten. Peder Fredricson zakt naar de tweede plaats met 189 punten, terwijl Sergio Alvarez Moya hem op de hielen zit met slechts één punt verschil op 188. Olivier Robert, Max Kühner en Christian Ahlmann zijn nog in de race voor het einde van de 10e etappe van het kampioenschap.


Met 8 topcombinaties in de barrage in een cruciale fase van de kampioenschapsreeks, was de sfeer gespannen en de uitdaging immens. Op de reuzenschermen en op GCTV waren er fantastische beelden vanuit de lucht van de Tops International Arena te zien terwijl de actie begon.


Max Kühner en de opvallende Elektric Blue P gingen niet voluit, maar leverden een foutloze tijd af, waardoor de anderen onder druk kwamen te staan om die te evenaren, maar dan in een snellere tijd. De Duitse legende Marcus Ehning eindigde met een ongebruikelijke 12 fouten met A la Carte NRW, waardoor ze vandaag niet meer in aanmerking kwamen voor de overwinning.


De volgende in het sterke barrageveld was Marlon Módolo Zanotelli met Grand Slam VDL en zij maakten een indrukwekkend scherpe hoek naar de muur. Zelfs met een enorme inspanning in de dubbele combinatie kwam het duo thuis met 8 fouten en lieten ze het over aan de rest van de uitdagers.


De Nederlandse fans hielden hun adem in toen de jonge Kevin Jochems en Turbo Z de arena in kwamen. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, want door een pijnlijke val van een balk van de laatste hindernis kwamen er 4 fouten op het bord.


Leading-lady Edwina Tops-Alexander vocht voor haar gouden ticket voor de LGCT Super Grand Prix en de leiding in het kampioenschap. Met de voorzichtige Fellow Castlefield reed ze een vlotte en bedrieglijk snelle ronde, waarbij ze in 48,21 seconden over de finish kwam.


Christian Ahlmann en Clintrexo Z slaagden er niet in om de zo belangrijke nulronde af te leveren, omdat ze door een miscommunicatie te krap terugdraaiden naar de voorlaatste hindernis; het duo kreeg een weigering en noteerde 8 strafpunten.


Toen de barrage zijn climax naderde, voerden Sanne Thijssen en Con Quidam Rb de druk op en riskeerden ze alles. Ze gingen vol op de pedalen en stopten de klok in 46,28 seconden. Met enkel nog Daniel Deusser te gaan leken ze op weg naar een thuisoverwinning.


Als laatste was Daniel Deusser, nummer één van de wereld, de enige die hier nog iets aan kon verandern. Hij maakte van begin af aan flink tempo en nam bijzonder scherpe binnenbochten. De intelligente Bingo Ste Hermelle deed alles en meer wat Deusser van hem vroeg. Hij galoppeerde naar de laatste hindernis en het publiek juichte hem toe toen hij tot het uiterste ging om de overwinning op te eisen in 44,66 seconden en de felbegeerde plaats in de LGCT Super Grand tijdens de GC Playoffs in Praag in november.


De Longines Global Champions Tour vertrekt nu naar het Duitse Hamburg voor de 11e manche van dit spannende seizoen.


 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   EDWINA TOPS-ALEXANDER   |   SANNE THIJSSEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions