Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/08/2021 12:53 - Jumping

Verlooy beste Belg in eerste ronde GCL!

In de Longines Global Champions Tour zijn ze deze week toe aan manche 10 en daarvoor is er opnieuw een thuiswedstrijd op de Tops International Arena van Valkenswaard. De openingsdag werd daar gisterenavond afgesloten met de eerste ronde van de Global Champions League en daarin wist Belgisch Kampioen Jos Verlooy voor de best Belgische prestatie te zorgen met zijn kampioenenpaard Varoune (Verdi TN). Verlooy klokte in deze rubriek tegen de klok af in 74.53 seconden en deze prestatie leverde hem een 12de plaats op.

 

De winst ging naar de Fransman Kevin Staut met de 14-jarige vosmerrie Tolede de Mescam Harcour (Mylord Carthago). Staut kruiste de meet in 66.25 seconden en daarmee had hij ruim 2 volle seconden voorsprong op de concurrentie. De Nederlander Johnny Pals wist na Staut de 2de plaats voor zijn rekening te nemen. Pals, die met zijn stal al sinds jaar en dag gevestigd is ons land, stuurde de 15-jarige hengst Fernando (For Pleasure) naar de eindmeet in 68.50 seconden. De Française Jeanne Sadran vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij had er met de 13-jarige Unforgettable Damvil (Corrado I) 69.31 seconden voor nodig om haar omloop tot een goed einde te brengen.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement is het New York Empire van Spencer Smith en Denis Lynch die aan de leiding gaan. Beiden heren wisten het foutloos te houden in hun omloop en deden er samen 147.56 seconden over om de meet te bereiken.

 

De London Knights van Douglas Lindelöw en Olivier Philippaers staan voorlopig op de 3de plaats. Ook zijn staan op 0 strafpunten, maar deden er in 148.16 seconden net iets langer over. De Paris Panthers van Penelope Levrévost en Harrie Smolders staan voorlopig op de 3de plaats en dit met een tijd van 149.69 seconden.

 

TAGS   |   JEANNE SADRAN   |   JOHNNY PALS   |   JOS VERLOOY   |   KEVIN STAUT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions