Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/08/2021 22:32 - Jumping

Gilles Thomas 5de in CSI4* GP van Opglabbeek

De eerste CSI4* GP van het Limburgse Sentower Park heeft vanmiddag een bijzonder spannende ontknoping gekregen. De 1.55m hoge basisomloop van de Britse pistebouwer Rafael Suarez en zijn team bleek geen gemakkelijke opgave te zijn… Slechts 4 van de 49 combinaties wisten het parcours zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Daarin was het opnieuw de Nederlandse amazone Sanne Thijssen die haar slag wist thuis te halen en met de overwinning ging lopen. Thijssen, die vrijdag ook al de Longines Rankingproef wist te winnen, verscheen als laatste combinatie opnieuw in de ring en stuurde haar 15-jaige hengst Con Quidam RB (Quinar) naar de eindmeet in 37.83 seconden.

 

Daarmee verwees ze de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli naar de 2de plaats. Zanotelli had met de 10-jarige Like A Diamond van he Schaeck (Diamant de Semilly) een tijd van 38.27 seconden op het scorebord weten te brengen en leek dus ook op weg naar de overwinning, tot Thijssen dus nog in de ring verscheen… De 3de plaats was voor de Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop met de 9-jarige schimmelruin Malibu de Muze (Nabab de Rêve). Zij wist de barrage foutloos af te leggen in een tijd van 39.11 seconden. De Zweedse Angelie Von Essen en de 11-jarige Alcapone des Carmille (Diamant de Semilly) waren de 4de combinatie in de barrage. Ook zij wisten het in de barrage opnieuw foutloos te houden.

 

Gewezen Belgisch Kampioen Young Riders Gilles Thomas wist op de 5de plaats voor de best Belgische prestatie te zorgen. Hij wist met zijn 11-jarige ruin Konak (Nabab de Rêve) wel alle balken in de lepels te houden, maar kwam uiteindelijk 38 honderdsten van een seconde te laat binnen waardoor hij 1 strafpunt voor tijd kreeg aangerekend. Verder was er nog een 10de plaats voor Thibeau Spits met Classic Touch DH (Casall), een 12de plaats voor Max Sebrechts met Cristel (Diamant de Semilly) en 13de plaats Voor Zoe Conter met Dawa de Greenbay Z (Diarado).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions