Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/06/2021 15:32 - Jumping

Vandecasteele start zijn concours met winst!

Terwijl onze Belgische springduivels zich vanmiddag op de Olympische Spelen van Tokio wisten te plaatsen voor de grote teamfinale van morgen komt de Belgische jeugd deze week in actie op de Longines Global Future Champions van Valkenswaard.

 

Het concours startte daar vanmorgen met een 1.45m rubriek voor de Young Riders en dat leverde meteen een Belgische overwinning op dankzij Bart Jay Junior Vandecasteele. Die was vergezeld van de 9-jarige schimmelruin Mac Jack Courtier (Indoctro), het paard waarmee hij twee weken geleden deel uitmaakte van de Belgische équipe die teamgoud won op het Europees Kampioenschap in Vilamoura. Vandecasteele wist in de 2de fase de klok te stoppen op 31.08 seconden en daarmee liet hij dus meteen het Belgische volkslied weerklinken.

 

De 2de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde amazone Madéé Schuttenbeld met de 8-jarige Nikias Vd Bisschop (Echo Van ’t Spieveld). Zij deed in 31.38 seconden een uitstekende poging, maar kwam uiteindelijk net tekort om Vandecasteele van de troon te stoten. De Duitser Max Haunhorst was de 3de die een podiumplaats wist te bemachtigen. Hij stuurde de 12-jarige Chaccara (Chacco Blue) naar de meet in 31.67 seconden.

 

Naast Vandecasteele was ook Thibault Philipparts hier een van de prijswinnaars. Na ook een foutloze barrage werd hij 6de met Cap du Marais (Kannan).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions