Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/02/2021 08:37 - Jumping

Belgen scoren in de CSI3* GP van Herzlake!

In het Duitse Herzlake was het gisterenmiddag uitkijken naar de CSI3* GP. 9 combinaties slaagden erin om de basisomloop foutloos te blijven en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen, waaronder met Gilles Thomas en Gilles Dunon ook twee landgenoten.

 

Gilles Thomas wist uiteindelijk voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 11-jarige Konak (Nabab de Rêve), waarmee hij in 2019 nog Belgisch Kampioen werd bij de Young Riders. Thomas kreeg in de barrage 2 springfouten en zijn finishtijd van 43.69 seconden leverde hem een 6de plaats op. Gilles Dunon volgde iets verderop op de 8ste plaats met Fou De Toi Vd Keihoeve (Toulon) en dit ook na twee springfouten.

 

Er was echter weer niemand opgewassen tegen de Fransman Julien Epaillard. Die bleef met de 9-jarige Calgary Tame (Old Chap Tame) wel foutloos en met een tijd van 40.99 seconden wist hij opnieuw alles en iedereen achter zich te houden.

 

De 2de plaats ging naar de Zweedse amazone Stephanie Holmén met de inmiddels 15-jarige Flip’s Little Sparrow (Cardento VDL). Ook zij hield alle balken netjes in de lepels, maar zij had er 41.58 seconden voor nodig om haar barragerit tot een goed einde te brengen. De Duitse Janne Friederik Meyer-Zimmermann vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij stopte met de 9-jarige Messi van ’t Ruytershof (Plot Blue) de klok op 43.16 seconden en hield zo het brons dus in eigen land.

 

Verder was ook Laurens Houben nog een van de prijswinnaars met de 14-jarige Hector Van d’Abdijhoeve (Cabrio van de Heffinck). Hij kreeg een fout in de basisomloop, maar een snelle tijd leverde hem nog een 11de plaats op.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions