Stephex Horse Trucks

Seppe Wouters wordt 4de bij de Children!
Rob Tijskens
25/07/2021 21:27
3 min
Vilamoura Equestrian Centre

Seppe Wouters wordt 4de bij de Children!

De laatste finale die vanmiddag op het Europees Kampioenschap voor de jeugd in het Portugese Vilamoura Equestrian Centre op het programma stond was die voor de Children. Met 5 combinaties aan de start was ons land ook in deze finale opnieuw bijzonder sterk vertegenwoordigt. Een nieuwe EK-medaille zat er dan wel niet in, toch maakten onze jongste landgenoten opnieuw bijzonder veel indruk.

In tegenstelling tot de Juniors en de Young Riders hadden de Children tijdens de eerste ronde geen Tabel C moeten springen, maar een gewone Tabel A. Hierdoor was er bij de Children geen sprake van strafpunten na de komma en stonden er nog heel wat combinaties ex aequo aan de leiding met een totaal van 0 strafpunten.

Amazone Nikita van der Meerschen was de eerste landgenote die we aan de start zagen verschijnen tijdens de finale voor de Children. Zij had met haar 13-jarige ruin Impresario Vd Heffinck (Diabeau) enkel in de eerste ronde van de landenwedstrijd 4 strafpunten opgelopen en deed zo nog volop mee voor een plaatsje in de top van het klassement. Van der Meerschen liep in de eerste ronde vandaag echter 12 strafpunten op en tuimelde zo een stukje oplaag in het klassement. In de tweede en beslissende ronde hield ze het opnieuw foutloos waardoor zij haar EK eindigde met een totaal van 16 strafpunten en een 24ste plaats.

Brent de Schrijver, de reservecombinatie voor het team, was de tweede landgenoot die we aan het werk zagen. Ook hij stond met zijn 9-jarige Liv Good Vd Kattevennen Z (Levisto Z) voor aanvang van de finale op 4 strafpunten. In de eerste ronde viel er vandaag opnieuw een balkje uit de lepels en toen hij ook net buiten de toegestane tijd binnenkwam kwam hij op een voorlopig totaal van 9 strafpunten. In de tweede ronden wist ook de Schrijver het foutloos te houden en zo zou hij uiteindelijk 14de worden.

Vervolgens was het dan de beurt aan amazone Estee Bomere met haar 9-jarige merrie History Van ’T Ameldonk Z (Horion de Libersart). Zij begon aan deze finale met een totaal van 8 strafpunten, die ze had opgelopen tijdens de eerste ronde van de landenwedstrijd. Bomere zorgde vandaag echter voor een bijzonder sterke prestatie en bleef zowel in de eerste als in de tweede ronde foutloos. Ze bleef daarmee steken op die 8 strafpunten wat haar uiteindelijk een mooie 10de plaats opleverde.

Yari van den Branden was de volgende landgenoot aan de start met zijn 15-jarige ruin Gerard (Apollo van het Lindebos). Ook van den Branden stond voor aanvang van deze finale op 4 strafpunten. Hij reed vandaag opnieuw 2 sterke rondes, maar zag helaas in iedere ronde net 1 balkje uit de lepels te rollen. Zo eindigde hij met een totaal van 12 strafpunten op de 19de plaats.

Tenslotte was het dan uitkijken naar Belgisch Kampioen Seppe Wouters, die de voorbije dagen nog geen balk uit de lepels sprong met zijn 7-jarige Porthos Maestro Wh Z (Picasso Z) en er dus het beste voorstond. Wouters wist het ook vandaag tot tweemaal toe foutloos te houden en was zo een van de 5 combinaties die zich wisten te plaatsen voor een beslissende barrage.

In die ultieme barrage zette Wouters in 28.93 seconden ook een bijzonder scherpe tijd op het scorebord, maar een fout op de allerlaatste hindernis zorgde ervoor dat hij uiteindelijk vrede moest nemen met de 4de plaats net naast het podium. Die Europese titel ging naar de Hongaars Gyula Szuhai Jr. met de 9-jarige Perthy Jackson (Casall). Hij wist het in de barrage wel foutloos te houden.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap