Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/07/2021 22:03 - Jumping

Ook de Young Riders starten uitstekend!

Na de Juniors eerder op de dag zijn ook de Belgische Young Riders vanmiddag uitstekend begonnen aan hun Europees Kampioenschap in het Portugese Vilamoura. Ook voor hen bestond de eerste ronde uit een Tabel C en daarin kregen we meteen 2 landgenoten in de top 3 van het klassement.

 

Zo ging de 2de plaats naar Limburger Alexander Housen met de 9-jarige schimmelhengst Casillas van de Helle (Casall). Housen kwam iets over halfweg aan de start en zette een vlekkeloze prestatie neer met een finishtijd van 66.11 seconden. Later in de proef kwam Thibeau Spits nog in de ring met zijn 10-jarige schimmelmerrie Classic Touch DH (Casall). Ook hij wist het netjes foutloos te houden en met zijn finishtijd van 66.25 seconden bezorgde hij ons land een tweede podiumplaats in deze eerste kwalificatie.

 

De winst moesten beiden heren echter laten aan de Britse amazone Jodie Hall Mcateer. Die stuurde haar 11-jarige BWP’er Kimosa van het Kritrahof (Chatman) naar een overtuigende tijd van 63.98 seconden en zo kreeg deze overwinning toch nog een Belgisch tintje.

 

Maar ook Emilie Conter en Maartje Verberckmoes wisten zich meteen te klasseren. Conter werd 11de met Balento C.S (Balou du Rouet) terwijl er voor Verberckmoes en haar Guidam’s Willow The Second een 17de plaats was weggelegd. Beide dames wisten alle balken netjes in de lepels te houden.

 

TAGS   |   ALEXANDER HOUSEN   |   JODIE HALL MCATEER   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions