Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/07/2021 16:28 - Jumping

Belgische Juniors nemen vliegende EK-start!

Terwijl het bij de Senioren uitkijken is naar de start van de Olympische Spelen in Tokyo is onze Belgische jeugd vandaag begonnen aan hun Europees Kampioenschap in het Portugese Vilamoura.

 

Het waren vanmorgen om 09.00u plaatselijke tijd de Juniors die er als eerste aan mochten beginnen en onze Belgische delegatie ging daarin meteen uitstekend van start. De eerste ronde, traditioneel een Tabel C, werd namelijk meteen gewonnen door onze landgenote Evelyne Putters met haar 13-jarige hengst Uith de Rotes (Calvaro F.C.). Putters ging als 24ste starter aan de leiding met een foutloze ronde in 61.92 seconden en gaf die leiderspositie uiteindelijk niet meer af.

 

De 2de plaats ging naar de Deense amazone Josephine Christian Jacobsen met de inmiddels 18-jarige ruin Dakar (Utrillo). Zij haalde de meet in 62.12 seconden en was zo net wat trager dan onze landgenote. De Française Alice Laine zorgde op de 3de plaats voor een integraal vrouwelijk podium. In het zadel van de 11-jarige Emerald Sitte (Nabab de Rêve) wist zij de klok te stoppen in 62.39 seconden.

 

Maar ook de andere landgenoten begonnen uitstekend aan hun Europees Kampioenschap. Zo werd Tristan Guisson 6de met Naturelle Vh Legitahof Z (Nabab de Rêve), Anthony Philippaerts 9de met J’Adore van het Schaeck (Vagabond de la Pomme), Aurelia Guisson 10de met No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve) en Bart Jay Junior Vandecasteele 21ste met Mac Jack Courtier (VDL Indoctro). Vandecasteele wist het zelfs nog sneller te doen dan Putters, maar kreeg na een springfout 4 strafseconden aangerekend.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions