Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/07/2021 09:03 - Jumping

Braeckmans wint de 6-jarigen in Wuustwezel!

Na een weekendje rust werd er afgelopen weekend opnieuw gesprongen in de STX Cyclus voor jonge paarden. Voor de vierde manche in Vlaanderen trokken we naar de vernieuwde zandpiste bij Jan Vermeiren in het Antwerpse Wuustwezel.

 

De grote groep 6-jarige paarden werd opnieuw verdeeld over zaterdag en zondag, waardoor het eindklassement van deze rubriek dus pas op zondag gemaakt kon worden. De overwinning ging naar amazone Leen Braeckmans met de merrie Pimpelmees Van De Lentamel, een dochter van Kasanova de la Pomme en Skippy II die gefokt werd door BVBA Hulde Aan De Bok en tevens een referentie van ET Auction. Braeckmans wist in de 2de fase de finish te bereiken in 30.45 seconden en daarmee was ze net iets sneller dan de concurrentie.

 

Net als tijdens de manche in Basècles wist Wim Vinckx hier de 2de plaats voor zijn rekening te nemen met de merrie Hadewyn van t Ravennest, een dochter van Comme Il Faut en Carrico uit de fokkerij van Frederic Coens en Isabel De Rycker. Vinckx klokte in de 2de fase af in 30.71 seconden en zo moest hij dus opnieuw tevreden zijn met de eerste ereplaats.

 

De 3de plaats was voor Maxime Tips en de ruin Pepe LM (Dieu Merci Van T&L x  Quito de Baussy – F: Luc Moons), die ook tijdens de manches van Kuringen en Ternat al in de top 10 van het klassement terug te vinden waren. Zij hadden er dit weekend 30.85 seconden voor nodig om hun 2de fase tot een goed einde te brengen.

 

Virginie Thonon met Paraquita V.H. (Jamal van de Heffinck x Cumano – F: Willem Hoecke) en de Française Axelle Vernhes-Cappele met Fool s Garden (Action Breaker x Araconit – F: Annie Fourier) namen de plaatsen 4 en 5 voor hun rekening.

 

Klik hier voor de uitslag.

 

TAGS   |   AXELLE VERNHES-CAPPELE   |   LEEN BRAECKMANS   |   MAXIME TIPS   |   VIRGINIE THONON   |   WIM VINCKX

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions