Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/11/2021 07:13 - Jumping

Pieter Clemens scoort in de rankingproeven!

Terwijl Belgisch Kampioen Jos Verlooy onze nationale driekleur vertegenwoordigt in Valkenswaard doet onze vice-Belgische kampioen Pieter Clemens dat deze week op de Hubside Jumping van het Franse St. Tropez. Clemens kon daar gisteren terugblikken op een geslaagde dag, want zowel in de Longines Rankingproef van de CSI2* competitie als in die van de CSI4* competitie was hij in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden.

 

In de 1.45m rubriek van de CSI2* competitie verscheen hij kort na de middag aan de start met de 10-jarige hengst Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en was hij een van de 9 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin hield Clemens het opnieuw foutloos en met zijn tijd van 46.06 seconden wist hij beslag te leggen op de 5de plaats.

 

De overwinning ging hier naar de Fransman Mathieu Billot met de 13-jarige merrie Ilena S (Verdi TN). Billot snelde in de barrage naar een finishtijd van 37.99 seconden en daarmee was hij de enige die de tijd onder de 40 seconden wist te houden. De Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo volgde op de 2de plaats met de 12-jarige merrie Evita Sg Z (Verdi TN). Lopez Lizarazo deed een goede poging, maar met zijn tijd van 40.70 seconden moest hij toch duidelijk zijn meerder erkennen in Billot. Clement Frerejacques hield vervolgens ook de 3de plaats nog in eigen land. In het zadel van de eveneens 12-jarige Van Kilmor (Valentino) wist hij de meet te halen in 42.58 seconden.

 

Verder was ook Rik Hemeryck een van de prijswinnaars. Hij werd hier 9de met Navarro van het Eelshof (Jappelloup V/H Dauwhof).

 

CSI4* competitie

 

Tegen de avond wist Pieter Clemens dan ook nog eens te scoren in de 1.45m hoge Longines Rankingproef van de CSI4* competitie. Ditmaal rekende hij op de 9-jarige ruin Crescendo Mb Z (Clinton I) en opnieuw wist hij een plaatsje voor de barrage af te dwingen. In een barrage waarvoor zich 8 combinaties wisten te plaatsen zorgde hij opnieuw voor een foutloze omloop en wist hij de 7de plaats voor zijn rekening te nemen.

 

Ook hier bleef de overwinning in eigen land en daarvoor zorgde ditmaal amazone Marie Pellegrin. Die klokte met de 12-jarige Valentino des Bleus (Flipper d’Elle) af in 40.32 seconden en daarmee wist ze alles en iedereen achter zich te houden.

 

De Syriër Ahmad Saber Hamcho met de 13-jarige Caldero (Camaro M) en de Fransman Thomas Lambert met de 14-jarige Thalie St Loise (Cardero) namen de andere podiumplaatsen voor hun rekening.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions