Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/04/2021 17:48 - Jumping

Belgen oppermachtig in GP van de Peelbergen

In de barrage van de 1.45m CSI2* Grote Prijs kwamen vanmiddag 13 van de 52 combinaties in actie. Met vier Nederlandse ijzers in het vuur wachtte het publiek vol verwachting op een Hollandse dubbel nul ronde. Maar zulk resultaat bleef uit en Bunoit Moeskops ging er met de winst aan de haal met Tristan Guisson in zijn kielzog.

 

Het beste resultaat voor oranje werd neergezet door de Brabantse Iris Michels met Bugano de l’Abbaye. De jonge amazone moest dan wel vierstrafpunten optellen in de barrage, maar maakte desondanks indruk met de fijn springende Ugano Sitte-nakomeling. Het paar eindigde als achtste.

 

Alsof de duvel hem op de hielen zat begon Moeskops aan zijn finaleronde. Met de gretige Kiarado (v. Diarado) nam de Belg flink risico met een ultra scherpe bocht naar de laatste steil en een gedegen eindsprint naar de oxer. Het paar dook als enige onder de 40 seconden grens in 39.98.

 

Tot de laatste ruiter stond de in Limburg woonachtige Braziliaan Victor Mariano Luminatti met Cipollini Second Life Z (v. Carthago Z) als de runner-up geklasseerd in 42.04 seconden. Maar de laatste starter, Moeskops landgenoot Tristan Guisson, gaf met Naturelle vh Legitahof Z een knap barrage optreden en snoepte met een mooi voorwaartse rit 0,06 seconden af van de tijd van Luminatti.

 

Voor Mexico werd Fernando Martinez Sommer vierde met Lady van de Haarterhoeve (v. Casall). Op plaats vijf eindigde Zazou Hoffman. De Amerikaanse amazone zadelde voor haar rit de in Nederland opgeleide Bloom du Plessis (v. Orient Express).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions