Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2021 23:17 - Jumping

O. Philippaerts 3de in de LGCT GP van Monaco!

De Longines Global Champions Tour van Monaco kreeg zonet een zinderende ontknoping in de LGCT Grand Prix! 6 combinaties hadden zich na een foutloze basisomloop weten te plaatsen voor de beslissende barrage en het werd er eentje om vingers en duimen bij af te likken.

 

Onze landgenoot Olivier Philippaerts en zijn 15-jarige schimmelmerrie H&M Legend of Love (Landzauber) waren een van hen en mochten ook meteen de spits afbijten in de barrage. Philippaerts startte verschroeiend en hield het tempo hoog en de bochten kort. Alleen opteerde hij in de laatste lijn voor 8 galoppassen en zo klokte hij af in 38.66 seconden.

 

De Australische amazone Edwina Tops-Alexander kwam als 2de in de ring met haar 13-jarig Olympisch paard Identity Vitseroel (Air Jordan Z). Ook zij startte bijzonder fel aan haar barrage, maar kreeg een springfout op hindernis 4. Ze finishte in 38.33 seconden wat haar uiteindelijk een 5de plaats zou opleveren.

 

Vervolgens was het dan de beurt aan de Oostenrijker Max Kühner, die in de basisomloop al indruk maakte met zijn amper 9-jarige Eic Corilos des Isles (Zandor Z). Kühner hield het opnieuw bijzonder simpel en met in 2 lijnen voor 7 galoppassen te kiezen in plaats van voor 8 stootte hij Philippaerts van de troon met een finishtijd van 38.66 seconden.

 

Als voorlaatste starter verscheen dan de Ierse ruiter Darragh Kenny in de ring met de 13-jarige ruin Idalville d’Esprit (Carabas vd Wateringhoeve). Kenny, die eerder op dag met zijn team de Paris Panthers ook al de Global Champions League wist te winnen, zorgde voor spektakel en nam na een fenomenale barrage de leiding dan weer over van Kühner.

 

En dan waren alle ogen gericht op de Amerikaan Spencer Smith, die als laatste starter het klassement nog grondig door mekaar kon schudden. Smith startte met zijn 14-jarige ruin Theodore Manciais (Kashmir Van Schuttershof) furieus en was goed op weg op de prestatie van Kenny ruim te overtreffen. Halfweg de barrage lag hij ruim een volle seconde voor op de Ier, maar toen hij kort daarna een springfout kreeg op de witte oxer van Global Champions Tour was de zaak beklonken en moest Smith tevreden zijn met een plaats net naast het podium.

 

TAGS   |   DARRAGH KENNY   |   MAX KüHNER   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions