Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2021 22:24 - Jumping

Jos Verlooy 5de in de tweede ronde GCL!

Op de Longines Global Champions Tour van Monaco was het vanmiddag tijd voor de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League, een 1.55m rubriek die tevens gold als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix van vanavond.

 

Belgisch Kampioen Jos Verlooy was daarin in goede doen en wist zich naar een top 5-klassering te rijden met zijn 12-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite). Verlooy kruiste in deze speedclass de meet in 59.30 seconden, wat hem uiteindelijk een 5de plaats opleverde.

 

De overwinning bleef in Frankrijk en daarvoor zorgde Olivier Perreau met de 12-jarige merrie Gl Events Venizia d'Aiguilly (Diamant de Semilly). Hij kruiste de meet in 56.75 seconden en daarmee wist hij de concurrentie te verschalken.

 

De 2de plaats ging naar de Nederlander Johnny Pals, die met zijn stal al sinds jaar en dag gevestigd is in ons land. Pals zat in het zadel van de 15-jarige Fernando (For Pleasure) en deed er 56.99 seconden over om zijn parcours tot een goed einde te brengen. De Spanjaard Sergio Alvarez Moya wist de 3de plaats voor zijn rekening te nemen met de 13-jarige Alamo (Ukato), die een tijdje terug overgenomen werd van Steve Guerdat.

 

Voor ons land was er verder nog een 8ste plaats voor Pieter Devos met Apart (Larino).

 

Teamklassement

 

In het teamklassement waren het de Paris Panthers van Nayel Nassar en Darragh Kenny die hun leiderspositie van donderdag wisten te verzilveren. Zowel Nassar met Igor van de Wittemoere (Cooper van de Heffinck) als Kenny met Idalville d’Esprit (Carabas van de Wateringhoeve) wisten het net als donderdag foutloos te houden dit in een totaaltijd van 131.55 seconden.

 

De 2de plaats was voor de Monaco Aces van Jos Verlooy en Julien Epaillard. De Monaco Aces hadden donderdag al 4 strafpunten verzameld en daar kwamen er vandaag nog 8 bij na 2 springfouten van de Fransman. In het totaal waren ze met hun tijd van 119.52 seconden wel beduidend sneller dan de Paris Panthers.

 

De 3de plaats was voor de St. Tropez Pirates van Michael Pender en Pieter Devos, die eveneens 12 strafpunten verzamelden over de twee rondes. Zij deden er vandaag samen 126.35 seconden over om hun omlopen af te leggen.

 

TAGS   |   JOHNNY PALS   |   JOS VERLOOY   |   OLIVIER PERREAU   |   SERGIO ALVAREZ MOYA

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions