Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2021 19:47 - Jumping

Rik Hemeryck wordt 4de in St. Tropez!

Op de Hubside Jumping van het Franse St. Tropez stond er vanmiddag voor de ruiters en amazones van de CSI4* competitie opnieuw een Longines Rankingproef op het programma. In deze 1.45m rubriek wisten 11 combinaties de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen, waaronder ook 3 landgenoten.

 

De beste Belgische prestatie kwam van Rik Hemeryck met zijn 9-jarige ruin Maestro de Brandegem (Ready Boy des Forets). Hemeryck reed in tegenstelling tot de concurrentie een voorzichtige barrage en slaagde er uiteindelijk ook in om het opnieuw foutloos te houden. Hij klokte af in 48.05 seconden wat hem uiteindelijk de 4de plaats opleverde.

 

Voor Constant van Paesschen was er een 6de plaats met Diaz du Thot (Ready Boy des Forets) en voor vice-Belgisch Kampioen Pieter Clemens een 7de plaats met Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z). Beide heren liepen in de barrage tegen 4 strafpunten aan.

 

De overwinning bleef in eigen land dankzij François Xavier Boudant en de 9-jarige Gfe Cicave du Talus (Untouchable M). Hij kruiste de meet in 38.90 seconden en zorgde zo dus opnieuw voor een Franse overwinning. De 2de plaats voor de Duitser Michael Jung, die het jumpinggebeuren nog steeds combineert met eventing. Hij was vergezeld van de 10-jarige Fischerdante (Dirado) die hij naar de meet stuurde in 39.53 seconden. De Fransman Edward Levy tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zette met de 15-jarige Sirius Black (Calisco du Pitray) een tijd van 39.62 seconden op het scorebord.

 

TAGS   |   EDWARD LEVY   |   FRANCOIS XAVIER BOUDANT   |   MICHAEL JUNG   |   RIK HEMERYCK

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions