Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2021 08:52 - Jumping

Nederland wint de Nations Cup in Rotterdam!

De springruiters van TeamNL zijn na een spannende strijd op de eerste plaats geëindigd in de FEI Nations Cup bij CHIO Rotterdam. Maikel van der Vleuten had de hoofdrol in het team van Rob Ehrens door tweemaal foutloos te blijven en ook Willem Greve had met slechts één tijdfout een belangrijke bijdrage aan de winst. Het Nederlandse team bestond verder uit Marc Houtzager en Frank Schuttert. De tweede plek ging naar Zweden, het brons was voor Frankrijk.

 

 

Veel nulrondes in eerste omloop


In de eerste manche van de landenwedstrijd wisten 20 combinaties foutloos en binnen de tijd te blijven in het uitdagende parcours van parcoursbouwer Santiago Varela. Maikel van der Vleuten was één van hen toen hij voor Nederland het spits afbeet met Beauville Z. Tweede starter voor Nederland was Willem Greve, die geconcentreerd zijn Zypria S N.O.P. eveneens foutloos en binnen de tijd rondstuurde. Marc Houtzager liet als derde ruiter met Sterrehof’s Dante N.O.P. de balken in de lepels, maar kwam net na de toegestane tijd over de finishlijn waardoor er één strafpunt op het scorebord verscheen. Het streepresultaat was voor Frank Schuttert met Lyonel D, die op de insprong van de dubbel een balk naar beneden tikte. Met de teller op één strafpunt begonnen de ruiters van Team NL vanaf de vijfde plek aan de tweede manche, omdat Frankrijk, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten de nul wisten vast te houden.

 

Spannende ontknoping


In de twee manche werden aanzienlijk meer springfouten gemaakt en werd het klassement enkele keren flink geschud. Maikel van der Vleuten reed een overtuigende tweede nulronde en was daarmee één van de vijf ruiters die twee keer foutloos bleven. Willem Greve leek opnieuw zonder fouten te eindigen. De balken bleven liggen, maar de ruiter uit Markelo kwam net niet aan de krappe toegestane tijd. Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding had hij wel opnieuw een belangrijke bijdrage aan het fraaie eindresultaat.

 

Marc Houtzager kreeg een laat vallende balk in het laatste gedeelte van het parcours en opnieuw een tijdfout. Zijn vijf strafpunten telden mee toen Frank Schuttert, die Harrie Smolders verving, net iets teveel fouten maakte. Omdat de concurrenten ook steken lieten vallen was de overwinning een feit en mochten de ruiters van TeamNL, onder toeziend oog van Prinses Beatrix, op het podium luisteren naar het Wilhelmus.

 

Blijde bondscoach


Bondscoach Rob Ehrens: “Ik ben een blijde coach met deze overwinning in eigen land. Het was mooi om weer in Rotterdam te zijn, het is een geweldig evenement, ik ben er top blij mee.” Ehrens was ook blij met de Nederlandse paarden. “Ik denk dat ze allemaal heel goed gesprongen hebben, jammer dat Frank de tweede ronde iets door het ijs zakte, maar voor de rest ben ik heel dik tevreden. Complimenten voor mijn ruiters maar zeker ook voor de parcoursbouwer. Na de eerste omloop baalde ik een beetje dat er zoveel foutlozen waren en wij een tijdfout hadden, maar het heeft fantastisch uitgepakt.”

 

Iris Boelhouwer, was voor de eerste keer op het CHIO in haar nieuwe rol als technisch directeur van de KNHS. “Dit is één van de betere gevoelens die je kunt hebben bij sport. Onze ruiters hebben het fantastisch gedaan, het was echt super spannend tot het allerlaatste moment. In de tweede ronde zag je sommige paarden toch wat moe worden, maar ons team heeft het geweldig gedaan. Heel verdiend gewonnen. Dit was een super generale voor Tokio!“

 

Ook Maikel van de Vleuten was een blij man na afloop van de wedstrijd. “Er was dan wel geen publiek, maar wel een super atmosfeer. Het was een sterk deelnemersveld, maar onze paarden sprongen heel fijn. Deze winst geeft ons vertrouwen en nog meer motivatie voor de komende weken.”

 

TAGS   |   FRANK SCHUTTERT   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN   |   MARC HOUTZAGER   |   WILLEM GREVE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions