Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2021 08:46 - Jumping

Devos en Thomas op het podium in Monaco

Op de Longines Global Champions Tour van Monaco stond gisterenavond voor de ruiters en amazones van de CSI5* competitie nog een 1.50m rubriek op het programma. Dat werd een succes voor onze landgenoten want zowel Pieter Devos als Gilles Thomas wisten zich te verzekeren van een plaatsje op het podium.

 

Pieter Devos wist voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 12-jarige merrie Jade vd Bisschop (Ogano Sitte). In een barrage waarvoor zich 9 combinaties wisten te plaatsen snelde Devos naar de finish in 35.96 seconden en daarmee kwam hij een kleine seconde tekort om voor een Belgische overwinning te zorgen. Voor Gilles Thomas was er zo dus een 3de plaats in het klassement. Thomas, die eerder op de dag ook al 2de was in de 1.45m rubriek, was opnieuw vergezeld van de 9-jarige Feromas Van Beek Z (Fantomas) met wie hij een tijd van 36.46 seconden wist neer te zetten.

 

De overwinning moesten beiden heren echter laten aan de Brit James Wilson. Die wist de klok te stoppen op 35.03 seconden en daarvoor kon hij rekenen op de 13-jarige Imagine de Muze (Nabab de Rêve).

 

Verder was ook Belgisch Kampioen Jos Verlooy een van de barragisten met zijn 11-jarige hengst Fabregas (Zambesi TN). Verlooy kreeg daarin een springfout en werd uiteindelijk 6de.

 

TAGS   |   GILLES THOMAS   |   JAMES WILSON   |   JOS VERLOOY   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions