Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/02/2021 10:31 - Jumping

Olivier Philippaerts op het podium in Monaco

In de Longines Global Champions Tour zijn we deze week toe aan de 7de manche en daarvoor trekken we naar het zuiden van Frankrijk en meer bepaald naar het mooie Monaco. De openingsdag werd daar gisterenavond afgesloten met de eerste ronde van de Global Champions League en daarin wist Limburger Olivier Philippaerts zich naar een podiumplaats te rijden met zijn 15-jarige schimmelmerrie H&M Legend of Love (Landzauber). Philippaerts wist alle balken netjes in de lepels te houden en met een finishtijd van 62.70 seconden wist hij in het individuele klassement beslag te leggen op de 3de plaats.

 

Bovenaan het klassement zagen we de Fransman Simon Delestre met de 16-jarige Chesall Zimequest (Casall). Hij wist de klok te stoppen in 59.61 seconden en slaagde er zo als enige in om de chrono onder de 60 seconden te houden. Julien Epaillard hield vervolgens ook de 2de plaats in eigen land. Hier was vergezeld van de 10-jarige Billabong du Roumois (Mylord Carthago) die hij naar de meet wist te sturen in 60.41 seconden.

 

Verder wist ook Belgisch Kampioen Jos Verlooy voor een sterke prestatie te zorgen met de 12-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite). Verlooy wist in 62.10 seconden de 3de snelste tijd op het scorebord te brengen, maar een springfout zorgde er uiteindelijk voor dat hij vrede moest nemen met de 12de plaats.

 

Teamklassement

 

Maar in de eerste ronde van de Global Champions League wordt er natuurlijk ook gekeken naar het teamklassement en daarin zijn het de Paris Panthers van Nayel Nassar en Darragh Kenny die aan de leiding gaan. Zowel Nassar met de 13-jarige Igor van de Wittemoere (Cooper van de Heffinck) als Kenny met de eveneens 13-jarige Idalville d’Esprit (Carabas van de Wateringhoeve) hielden het foutloos en dit in een totaaltijd van 135.43 seconden. Ze waren bovendien het enige team met 0 strafpunten.

 

De 2de plaats is voorlopig voor de Monaco Aces van Julien Epaillard en onze landgenoot Jos Verlooy. Verlooy kreeg dan weel springfout, maar hun tijden opgeteld kwamen we aan een totaal van 122.51 seconden.

 

De London Knights van Olivier Philippaerts en Europees Kampioen Martin Fuchs staan voorlopig op de 3de plaats. Ook Fuchs kreeg met de 14-jarige Tam Tam du Valon (Ogrion des Champs) een springfout en zo kwamen ze aan een tijd van 128.98 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions