Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/01/2021 18:53 - Jumping

Sterke start voor Aurelia Guisson!

Terwijl in eigen land alle ogen gericht zijn op Knokke Hippique belooft het een druk internationaal weekend te worden bij onze Noorderburen, waar er naast het CSIO van Rotterdam ook internationaal gesprongen wordt in het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Daar stond iets voor de klok van 11.00u vanmorgen de 1.40m hoge Grand Prix-kwalificatie op het programma en daarin maakten onze landgenoten een goede beurt. De beste Belgisch prestatie kwam van de jonge amazone Aurelia Guisson, die later deze maand ons land ook zal vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen voor de jeugd in het Portugese Vilamoura. Guisson, die eerder op de dag ook al 2de werd in de 1.35m rubriek, zat in het zadel van haar 8-jarige schimmelmerrie No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve) en met een chronotijd van 67.99 seconden wist ze beslag te leggen op de 7de plaats.

 

Bunoit Moeskops volgde met Kiarado (Diarado) op de 8ste plaats, Tristan Guisson met Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve) op de 9de plaats en voor Jan Vinckier was er dan weer een 12de plaats met Solidat (Semper Fi 4).

 

De overwinning bleef in eigen land dankzij Ruben Romp en de 13-jarige ruin Umour Noir de Crann (Kannan). Hij kruiste in deze rubriek de meet in 63.67 seconden en liet zo het Wilhelmus weerklinken. De 2de plaats was voor Duitsland en daarvoor zorgde amazone Joanne Assenmacher met de 13-jarige hengst X Factor (Tangelo van de Zuuthoeve). Zij finishte in 65.42 seconden en daarmee had ze op haar beurt ruim anderhalve seconde voorsprong op de Nederlander Niels Kersten. Die vervolledigde met de 8-jarige High Hopes SFN (Numero Uno) het podium op de 3de plaats.

 

TAGS   |   JOANNE ASSENMACHER   |   NIELS KERSTEN   |   RUBEN ROMP

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions