Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/06/2021 18:16 - Jumping

Guery triomfeert in CSI5* GP van Knokke!

De eerste week van Knokke Hippique 2021 heeft vanmiddag een schitterende ontknoping gekregen! De Rolex Grand Prix presented by Audi was natuurlijk het hoogtepunt van 4 dagen topsport op het allerhoogste niveau. Die kreeg vanmiddag dan ook eens een gedroomde winnaar met onze landgenoot Jérôme Guery en zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel), met wie hij binnen enkele weken ons land zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Tokyo.

 

Van de 48 combinaties die aan de start verschenen van deze CSI5* Grand Prix wisten er 9 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Daarbij ook enkele kleppers van formaat, want met de Duitser Daniel Deusser en de Zwitsers Steve Guerdat en Martin Fuchs was de integrale top 3 van de wereld present in deze barrage. Maar het was uiteindelijk de enige Belgische vertegenwoordiger in de barrage die met de overwinning ging lopen. Als tweede starter in de baan bleven Guery en Quel Homme de Hus foutloos en met hun finishtijd van 38.98 seconden hielden ze de overwinning in eigen land.

 

De 2de plaats was weggelegd voor de Fransman Kevin Staut met de 10-jarige vosmerrie Bulgarie d’Engandou (Vargas de Ste Hermelle). Ook Staut bleef uiteindelijk foutloos, al kreeg hij even met een vreemd voorval te maken. Bij het aanrijden van hindernis 2 verloor Bulgarie d’Engandou namelijk een hoefijzer en dit hoefijzer zorgde ervoor dat er een balk uit de lepels rolde… Toen bleek dat het niet de bovenste balk, maar de tweede balk was schaarde het aanwezige publiek zich nog achter Staut, maar met zijn tijd van 45.26 seconden kwam hij duidelijk tekort om Guery te bedreigen. De 3de plaats was voor de voor Oostenrijk rijdende Duitser Max Kühner. Die wist het met de 10-jarige Elektric Blue P (Eldorado van de Zeshoek) in 37.87 seconden nog ruim een seconde sneller te doen dan Guery, maar hij liep daarbij ook een springfout op.

 

De Brit Scott Brash met Hello Vincent (Consul de la Vie) en de Amerikaanse Lillie Keenan met Fasther (Vigo d’Arsouilles) vervolledigden de top 5 van het klassement.

 

TAGS   |   JEROME GUERY   |   KEVIN STAUT   |   LILLIE KEENAN   |   MAX KüHNER   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions