Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/06/2021 09:28 - Jumping

Ben Maher wint de LGCT Grand Prix van Parijs

Doordat deze week in eigen land het vijfsterrenconcours van Knokke Hippique op het programma stond verschenen er deze week geen Belgen aan de start in de Longines Global Champions Tour van de Franse hoofdstad Parijs. Daar werd gisterenavond de LGCT Grand Prix afgewerkt en het was de Britse ruiter Ben Maher die zijn tweede overwinning van het seizoen wist te behalen. In een barrage waarvoor zich slechts 3 combinaties wisten te plaatsen snelde Maher met de  10-jarige Ginger-Blue (Plot Blue) foutloos naar de meet in 39.35 seconden en daarmee mocht hij dus opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen. Maher was trouwens de enige die het in de barrage zonder fouten wist te doen.

 

Maher: “Het voelt ongelooflijk, het was een geweldige dag hier en het was een heel zware Grand Prix, een van de zwaarste die ik de laatste tijd heb gesprongen. Het is altijd geweldig hier met het publiek in Parijs. Ginger-Blue heeft echt hard voor me gevochten in het basisparcours, ze is van nature een snel paard, dus ik reed de barrage zonder al te veel risico's om de andere twee onder druk te zetten."

 

Doordat Maher reeds gekwalificeerd was voor de LGCT Super Grand Prix tijdens de GC Prague Playoffs in november, werd het gouden ticket overhandigd aan de tweede in de stand. Dat werd de Egyptenaar Sameh El Dahan met de 11-jarige WKD Aimez Moi (Je T’Aime Flamenco). El Dahan wist het in 38.45 seconden zelfs sneller te doen dan Maher, maar hij liep daarbij ook tegen een springfout aan. Maher’s landgenote Jodie Hall McAteer vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij verliet met de 12-jarige Salt’n Peppa (Stolzenberg) de ring met een totaal van 8 strafpunten.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   JODIE HALL MCATEER   |   SAMEH EL DAHAN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions