Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/06/2021 07:09 - Jumping

Jens Thys schittert in hoofdnummer Bonheiden

Naast het drukke programma op Knokke Hippique wordt er in eigen land natuurlijk ook nog altijd internationaal gesprongen bij de familie van Belle op Jumping Bonheiden. Daar stond gisteren voor de ruiters en amazones van de CSI2* competitie een 1.40m rubriek op het programma en daarin was er een hoofdrol weggelegd voor onze landgenoot Jens Thys. Die verscheen aan de start met de 11-jarige ruin Kapucijn V/D Donkhoeve (Vagabond de la Pomme) en samen waren ze een van de 12 combinaties die zich na een foutloze ronde wisten te plaatsen voor de  barrage. Thys en Kapucijn hielden het in de barrage opnieuw foutloos en wisten uiteindelijk beslag te leggen op de 2de plaats nadat ze in de barrage de klok wisten te stoppen op 36.28 seconden.

 

De winst moest hij echter laten aan de Zweedse amazone Erika Lickhammer-Van Helmond, die met haar stal gevestigd is in Nederland. Lickhammer-Van Helmond was vergezeld van de eveneens 11-jarige First Boy B.B (Hamlet) en met een chronotijd van 35.78 seconden voorkwam ze hier een Belgische overwinning. De Mexicaan Ernesto Canseco vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij kruiste de meet in 36.35 seconden en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige Gullig Hbc (Cantos).

 

Gilles Nuytens werd nog 12de met Jade S (Diarado), Dirk Demeersman 15de met L’Innocence Van ’T Meulenhof (Diamant de Semilly) en Thierry Goffinet 17de met Funny Girl (Spender S).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions