Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/06/2021 23:02 - Jumping

Wathelet scoort in GP-kwalificatie Knokke!

Op Knokke Hippique was het vanmiddag iets na de klok van drie uur tijd voor de 1.50m hoge Grand Prix-kwalificatie van de CSI5* competitie. Van de 49 combinaties die in de ring verschenen wisten er 15 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. 3 van hen besloten echter niet meer van start te gaan en hun paard te sparen waardoor we uiteindelijk een barrage met 12 combinaties kregen.

 

Een van die 12 was onze landgenoot Gregory Wathelet met de 10-jarige hengst Faut-IL des 7 Vallons (Comme Il Faut), waarmee hij de afgelopen weken al meermaals de prijzen wist te halen. Wathelet kwam ook vandaag weer sterk voor de dag en wist in 35.36 seconden ook de tweede snelste tijd op het scorebord te brengen. Helaas zag hij daarbij ook een balkje uit de lepels vallen waardoor hij uiteindelijk vrede moest nemen met de 7de plaats in het klassement.

 

De winst was weggelegd voor de Duitser Marcus Ehning. Die zat in het zadel van de 13-jarige hengst A La Carte Nrw (Abke 4) en met een chronotijd van 35.34 seconden mocht ij de hoofdprijs in ontvangst nemen. De Amerikaan Spencer Smith was goed voor plaats 2 in het klassement. Hij snelde met de 14-jarige Theodore Manciais (Kashmir Van Schuttershof) naar de finish in 36.00 seconden en daarmee was hij toch ruim een halve seconde trager dan Ehning. Europees Kampioen Martin Fuchs vervolledigde het podium op de 3de plaats. De Zwitser was vergezeld van de 13-jarige ruin The Sinner (Sanvaro) en kruiste de meet in 36.55 seconden.

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   MARCUS EHNING   |   MARTIN FUCHS   |   SPENCER SMITH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions