Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/06/2021 22:22 - Jumping

Vandoorne en van den Bosch beginnen sterk!

Na een jaartje onderbreking omwille van de corona-pandemie wordt er de komende drie weken opnieuw gesprongen op de mooie terreinen van Knokke Hippique. Tijdens deze eerste week wordt er meteen gesprongen op het allerhoogste niveau, maar zij beginnen echter pas morgen aan hun concours. De ruiters en amazones van de CSI2* competitie begonnen er vandaag wel al aan en zij mochten ook meteen vol aan de bak, want hun openingsrubriek was vanmiddag de 1.40m hoge kwalificatie voor de Grote Prijs.

 

Daarin kregen we nog geen Belgische overwinning te zien, al was Axel Vandoorne er toch bijzonder dicht bij. Vandoorne zat in het zadel van de 12-jarige vosruin Jacarta (Larino) en met een foutloze rit in 60.08 seconden wist hij zijn concours in Knokke te beginnen met een 2de plaats.

 

Daarmee moest hij enkel de Britse ruiter Matthew Sampson voor zich dulden. Sampson had met de 9-jarige Harley D (Spartacus) een tijd van 59.84 seconden op het scorebord weten te brengen en daarmee wist hij als enige onder de grens van de 60 seconden te blijven. De Duitser Felix Hassmann vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij snelde met de 12-jarige Sig Captain America (Captain Fire) de klok stil op 60.70 seconden.

 

En ook amazone Ines van den Bosch ging meteen goed van start. Zij strandde met haar 13-jarige Infinity van de Heffinck (Contact van de Heffinck) na ook een foutloze ronde net naast het podium op de 4de plaats. Verder was er nog een 16de plaats voor Frédéric Vernaet met Lavallino Ter Klomp (Clearway) en een 20ste plaats voor Niels Bruynseels met Luca Van ’t Eigenlo (Echo Van ’t Spieveld).  

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions