B. Panneels en Ogina Vd Bisschop winnen 7j
23/06/2021 15:23

Op Les Ecuries du Faubourg in Basècles stond afgelopen zondag na de manche voor de 6-jarige paarden de tweede manche voor de 7-jarige paarden in deze STX Cyclus op het programma. Daarin was de overwinning voor Bert Panneels met de merrie Ogina vd Bisschop, een dochter van Vigo d’Arsouilles en Lys de Darmen uit de fokkerij van Tom De Craene van Stal den Bisschop. Panneels en Ogina vd Bisschop finishten in de 2de fase in 28.24 seconden en daarmee hadden ze ruim anderhalve seconde voorsprong op de concurrentie.

Na een chronotijd van 29.96 seconden waren Felicien Collin en de schimmelmerrie Illy Girl de Libramont zondag goed voor de 2de plaats in het klassement. Illy Girl de Libramont is een dochter van Coeur de Cachas en Sunny-Boy uit de fokkerij van Laure Milard. De 3de die het podium wist te halen was Wim Vinckx die in het zadel zat van de vosmerrie O-Jewel’s Golden Girl, een dochter van Comme Il Faut en Dominard die gefokt werd door Jewel Court Stud. Vinckx en O-Jewel’s Golden Girl hadden er 30.20 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken.

Wim Vinckx nam vervolgens ook nog de 4de plaats voor zijn rekening met Adjani Van De Kattevennen Z (Aktion Pur Z x Canturo – F: BVBA Spronken) terwijl de 5de plaats was weggelegd voor Laurent Thirion met I’Am Star du Long Chene Z (Zazu x Ohio van de Padenborre – F: Eddy Deschacht).