Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/06/2021 08:49 - Jumping

Bruynseels en Verlooy schitteren in de GP!

Zowel Niels Bruynseels als Belgisch Kampioen Jos Verlooy hebben gisterenavond voor een mooie prestatie gezorgd tijdens de CSIO5* Grand Prix van het Poolse Sopot. De beste 13 combinaties uit de eerste ronde plaatsten zich voor een tweede en beslissende ronde en dit met behoud met behoud van eventuele strafpunten.

 

Maar zowel Bruynseels met de 13-jarige vosmerrie Ilusionata Van ’t Meulenhof (Lord Z) als Verlooy met de 10-jarige Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck) hadden het in de eerste ronde foutloos weten te houden en streden zo nog volop mee voor de overwinning. Bruynseels wist uiteindelijk voor de beste Belgische prestatie te zorgen. Hij hield het net als in de eerste ronde foutloos en met een tijd van 48.63 seconden wist hij beslag te leggen op de 3de plaats. Maar ook Verlooy wist in de tweede ronde opnieuw alle balken netjes in de lepels  te houden. Hij kruiste echter de meet in 50.25 seconden wat hem dan weer een 6de plaats opleverde.

 

De overwinning moesten onze landgenoten echte laten aan de jonge Amerikaan Brian Moggre, die in het zadel zat van de 15-jarige hengst Balou du Reventon (Cornet Obolensky). Moggre had in de beslissende ronde de klok weten te stoppen op 48.09 seconden en daarmee de concurrentie weten te verschalken. En ook de 2de plaats ging naar de Verenigde Staten en daarvoor zorgde dan weer amazone Lucy Deslauriers met de 16-jarige Hester (Wanor van de Mispelaere). Zij had er 48.16 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken.

 

TAGS   |   BRIAN MOGGRE   |   JOS VERLOOY   |   LUCY DESLAURIERS   |   NIELS BRUYNSEELS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions