Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/06/2021 07:06 - Jumping

Topdag voor Thibeau Spits in Bonheiden!

Na zijn deelname in de CSIO3* Nations Cup van vorige week in het Deense Uggerhalne komt Thibeau Spits deze week opnieuw aan de start in eigen land. Op Jumping Bonheiden kon hij gisteren terugkijken op een  topdag, want hij wist zowel in de 1.45m Longines Rankingproef als in de 1.30/1.35m rubriek voor de beste Belgische prestatie te zorgen!

 

In de Longines Rankingproef rekende Spits op zijn 12-jarige ruin Juragold Bormes (Contact van de Heffinck) en was hij een van de 23 combinaties die zich na een foutloze basisomloop wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin hield hij opnieuw alle balken netjes in de lepels en zijn tijd van 33.13 seconden leverde hem een mooie 3de plaat op.

 

De winst was weggelegd voor de Duitser Felix Hassmann met de 14-jarige merrie Balance 30 (Balou du Rouet). Hassmann kruiste de meet in 32.81 seconden en was zo net iets sneller dan de Nederlander Jack Ansems. Die wist met de 11-jarige Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue) de 2de plaats voor zijn rekening te nemen nadat hij een tijd van 32.89 seconden op het scorebord wist te brengen.

 

Verder was er hier nog een 4de plaats voor Vincent Lambrecht met Catwalk Harry (Verdi TN), een 12de plaats voor Katja Haep met Chupalina 2 (Clarimo), een 14de plaats voor Wilm Vermeir met Hotshot (London) en een 15de plaats voor Pieter Clemens met Malibu de Wiqui (Nabab de Rêve).

 

1.30/1.35m rubriek

 

Wat in de Longines Rankingproef dus net niet lukte, lukte voor Thibeau Spits wel in de daarop volgende 1.30/1.35m rubriek. In het zadel van de 12-jarige Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere) snelde hij in deze speedclass naar een chronotijd van 57.10 seconden en daarmee wist hij alles en iedereen achter zich te houden.

 

Jens Vandenberk met eveneens 12-jarige Cynthia Z (Calvados Z) de Britse Zoe Potter met de 9-jarige Wings Z (Eurocommerce Washington) waren de andere podiumlaureaten nadat ze finish bereiken in respectievelijk 59.84 seconden en 61.83 seconden.

 

TAGS   |   FELIX HASSMANN   |   JACK ANSEMS   |   THIBEAU SPITS   |   VINCENT LAMBRECHT

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions