Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/04/2021 22:30 - Jumping

Top 5 voor Ann Carton en N. Philippaerts!

In het Sentower Park van Opglabbeek stond in de vooravond als afsluiter van de dag de 1.45m hoge Longines Rankingproef op het programma. 8 van de 49 combinaties wisten daarin de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen.

 

Onder die 8 combinaties ook 4 landgenoten, maar een overwinning zat er helaas niet in ditmaal. Het was amazone Ann Carton-Grootjans die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Zij rekende opnieuw op haar 11-jarige merrie Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker) en met een foutloze barrage in 40.73 seconden wist zij beslag te leggen op de 4de plaats. Nicola Philippaerts volgde met de 9-jarige hengst Mr Uno-K Van ’t Kattenheye (Numero Uno) op de 5de plaats. Ook zij hielden het foutloos, maar deden er 61.89 seconden over om hun barrage tot een goed einde te brengen.

 

Gewezen Belgisch Kampioen Karel Cox wist de snelste barragerit neer te zetten met zijn 10-jarige ruin Curiano Van Maarle Z (Canabis Z). Zij kwamen over de meet in 38.83 seconden, maar door een springfoutje onderweg moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met de 7de plaats. Bunoit Moeskops volgde met zijn 11-jarige Kiarado (Diarado) op de 8ste plaats. Ook zij kregen in de barrage een springfout.

 

De overwinning was weggelegd voor de Britse amazone Lily Attwood met haar eveneens 11-jarige Cor-Leon Vd Vlierbeek Z (Calvaro Z), die in het verleden nog gereden werd door onze landgenoot Jos Verlooy. Attwood hield het wel foutloos en met een chronotijd van 39.22 seconden mocht zij de hoofdprijs in ontvangst nemen. De ander podiumplaatsen gingen naar Duitsland met op de 2de plaats David Will en de 9-jaige Concordia 49 (Colorit Z). Will snelde naar de meet in 39.28 seconden en daarmee kwam hij 6 honderdsten van een seconde tekort voor een nieuwe overwinning op zijn palmares te schrijven. Nicola Pohl tenslotte was goed voor de 3de plaats in het klassement. Hij stuurde de 13-jarige Exelero 2 (Chacco Blue) naar de meet in 39.34 seconden.

 

TAGS   |   ANN CARTON-GROOTJANS   |   DAVID WILL   |   LILY ATTWOOD   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   NICOLA POHL

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions