Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/04/2021 18:09 - Jumping

Olivier Philippaerts wint eerste ronde GCL!

Nadat de slechte weersomstandigheden gisteren al roet in het eten gooiden tijdens de openingsdag in het Equestrian Centre de Peelbergen wou de organisatie van de Longines Global Champions Tour vandaag geen risico nemen. Op de Tops International Arena van Valkenswaard bleven de ochtendrubrieken van de CSI1* competitie nog wel behouden, maar de rubrieken van de CSI5* competitie werden gewisseld zodat er vanmiddag meteen gestart werd met de eerste ronde van de Global Champions League.

 

Onze landgenoot Olivier Philippaerts liet het allemaal niet aan zijn hart komen en zorgde opnieuw voor een topprestatie met de 10-jarige hengst Le Blue Diamond V’t Ruytershof (Plot Blue). Philippaerts wist alle balken in de lepels te houden en met zijn tijd van 71.42 seconden kroonde hij zich tot winnaar van het individuele klassement.

 

De 2de plaats was voor de Ierse ruiter Darragh Kenny, die ook al de Big Tour van de CSI2* competitie op zijn naam wist te schrijven. Kenny was vergezeld van de 11-jarige merrie Scarlett du Sart Z (Stakkato) en wist de klok te stoppen op 71.59 seconden. De Britse Jodie Hall McAteer was dan weer goed voor de 3de plaats in het klassement. In het zadel van de 11-jarige Kimosa van het Kritrahof (Chatman) zette zij een tijd van 73.73 seconden op het scorebord.

 

Verder was ook Belgisch Kampioen Jos Verlooy in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Ook Verlooy hield het foutloos met de 12-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite) en zijn tijd van 74.18 seconden leverde hem de 4de plaats op. Voor Niels Bruynseels tenslotte was er nog een 9de plaats met Ilusionata van ’t Meulenhof (Lord Z).

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het de Paris Panthers van Darragh Kenny en de Nederlander Harrie Smolders die aan de leiding gaan na de eerst ronde. Naast Kenny wist ook Smolders het foutloos te houden met de 13-jarige Dolinn N.O.P. (Cardento VDL) en zo kwamen zij aan een totaaltijd van 150.78 seconden.

 

De Monaco Aces van Jos Verlooy en de Amerikaanse Laura Kraut staat voorlopig op de 2de plaats. Kraut stuurde de 14-jarige Confu (Contact Me) naar de meet in 77.63 seconden waardoor de Aces op 151.81 seconden uitkwamen.

 

De Prague Lions van de Nederlanders Leopold Van Asten en Marc Houtzager tenslotte waren goed voor de 3de plaats. Zowel Van Asten met VDL Groep Elegant Hero Z (Echo Van ‘t Spieveld) als Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. (Canturo) hielden de 0 op het scorebord en dit in een totaaltijd van 76.18 seconden.

 

TAGS   |   DARRAGH KENNY   |   JODIE HALL MCATEER   |   JOS VERLOOY   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions