Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/04/2021 07:40 - Jumping

Ook de Young Riders gaan goed van start!

In het Franse Cabourg werd de openingsdag gisterenavond afgesloten met de hoofdrubriek voor de Young Riders, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.45m stonden. Met drie klasseringen in de top 12 van het klassement ging ook de Belgische delegatie hier meteen goed van start.

 

Het beste Belgische resultaat kwam van Stephex-amazone Emilie Conter, die eerder op de dag ook al de prijzen wist te halen in de Longines Rankingproef van de CSI3* competitie. Ditmaal zadelde ze de 10-jarige hengst Balento C.S (Balou du Rouet) en met een finishtijd van 76.27 seconden strandde ze net naast het podium op de 4de plaats. Verder wist ook Thibeau Philippaerts het meteen foutloos te houden met de 8-jarige Khan Vd Kattevennen Z (Kannan). Hij kwam over de meet in 78.66 seconden wat hem een 8ste plaats opleverde. Maartje Verberckmoes tenslotte wist de 11de plaats voor haar rekening te nemen. Zij slaagde er met de 11-jarige Guidam’s Willow The Second (Willow) wel in om alle balken te laten liggen, maar liep helaas tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 

De overwinning was voor de Spaanse amazone Carolina Villanueava met de 12-jarige ruin Voice de Chenaie (Diamant de Semilly). Zij wist de klok te stoppen op 72.18 seconden en daarmee had ze bijna 2 volle seconden voorsprong op de concurrentie.

 

De andere podiumplaatsen bleven in eigen land met op de 2de plaats Leona Mermillod Baron. Die was vergezeld van de 11-jarige Chanel de La Claye (Cosido) die ze aan de meet wist te brengen in 74.05 seconden. Jeanne Sadran vervolledigde het vrouwelijke podium op de 3de plaats. Zij stuurde de 13-jarige Unforgettable Damvil (Cassini I) naar de finish in 74.65 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions