Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/03/2021 21:25 - Jumping

Gilles Thomas start zijn concours met winst!

Op Nederlandse bodem staat er deze week naast de Longines Global Champions Tour van Valkenswaard ook een landenwedstrijd op het programma en meer bepaald in het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Daar startte de CSIO3* competitie vanmiddag met een 1.40m rubriek en dat leverde onmiddellijk een Belgische overwinning op. Het was namelijk gewezen Belgisch Kampioen Young Riders Gilles Thomas die er de winnaar werd met de 9-jarige merrie Miu Miu Van OVeris (Inshallah de Muze). Thomas, die vorige week nog aan de start kwam op de Longines Global Champions Tour van St. Tropez, spurtte in de 2de fase naar de meet in 29.50 seconden en slaagde er zo als enige in om de chrono onder de 30 seconden te houden.

 

De 2de plaats bleef in Nederland en daarvoor zorgde Gerben Morsink met de 8-jarige Carsey Z (Carthino Z). Ook Morsink bleef foutloos, maar hij deed er 30.37 seconden over om zijn 2de fase tot een goed einde te brengen. De Ier Alexander Butler wist dan weer plaats 3 voor zijn rekening te nemen. Hij zette met de 9-jaige Gaston d’Ecaussinnes (Malito de Reves) de klok stil op 30.56 seconden.

 

Verder wist ook Koen Vereecke de top 10 van het klassement te halen. Hij werd na ook een foutloze 2de fase 8ste met de 10-jarige L’esmeralda van ’t Meulenhof (Nabab de Rêve).

 

TAGS   |   ALEXANDER BUTLER   |   GERBEN MORSINK   |   GILLES THOMAS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions