Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/05/2021 07:22 - Jumping

Top 5 voor Guery in de CSIO5* GP van Rome!

De slotdag van het vijfsterrenconcours op de Piazza di Siena van Rome stond gisteren natuurlijk in het teken van de Rolex Grand Prix. Daarin was er opnieuw een sterke prestatie van Jérôme Guery en zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel), die vrijdag ook al voor twee nulrondes wisten te zorgen tijdens de Nations Cup.

 

Guery en Quel Homme de Hus kregen gisteren in de eerste omloop 4 strafpunten, maar door een snelle chronotijd behoorden ze toch tot de 13 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde. De 4 strafpunten namen ze echter wel mee. In die tweede ronde wisten Guery en Quel Homme dan weer wel alle balken in de lepels te houden. Guery reed zoals we dat van hem gewoon zijn een strakke barrage en wist de klok te stoppen op 43.88 seconden. Dit leverde hem uiteindelijk een mooie 5de plaats op.

 

De overwinning was voor de Duitser David Will. Die wist het met de 13-jarige C Vier 2 (Cardento VDL) wel in beide rondes foutloos te houden en wist bovendien in 42.34 seconden ook nog de snelste chronotijd op het scorebord te brengen.

 

De andere twee podiumplaatsen gingen naar de Verenigde Staten met op de 2de plaats Laura Kraut. Ook zij bleef met de 11-jarie Baloutinue (Balou du Rouet) in beide omlopen foutloos, maar zij deed er 44.76 seconden over om haar tweede ronde tot een goed einde te brengen. Jessica Springsteen tenslotte was goed voor de 3de plaats in het klassement. Zij stuurde de 12-jarige Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) in de tweede ronde naar de meet in 45.15 seconden.

 

TAGS   |   DAVID WILL   |   JEROME GUERY   |   JESSICA SPRINGSTEEN   |   LAURA KRAUT

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions