Rob Tijskens
30/05/2021 09:17
2 min
LGCT / Stefano Grasso

De Longines Global Champions Tour van het Franse St. Tropez kreeg gisterenavond zijn ontknoping met de LGCT Grand Prix! 33 combinaties hadden zich eerder op de dag via de tweede ronde van de Global Champions League weten te kwalificeren voor deze Grand Prix en 6 van hen wisten gisterenavond een ticket voor de barrage te bemachtigen.

Een van hen was onze landgenoot Pieter Devos met zijn 13-jarige topmerrie Claire Z (Clearway). Devos maakt deel uit van het team van de St. Tropez Pirates en was natuurlijk gebrand op een goede prestatie op ‘eigen terrein’. Devos en Claire Z schakelden in de barrage een versnelling hoger met krappe bochten, maar jammer genoeg was de rollback naar de GC-hindernis net iets te kort waardoor ze uit een fout kregen. Hun finishtijd van 36.89 seconden leverde hen uiteindelijk een 6de plaats op.

De overwinning was voor de Zweed Peder Fredricson, die eerder op de dag met zijn team Valkenswaard United ook al de Global Champions League wist te winnen. De Europese Kampioen van 2017 was vergezeld van de 15-jarige Catch Me Not S (Cardento VDL) en wist alles en iedereen achter zich te laten met een chronotijd van 34.98 seconden.

En ook de 2de plaats was hier voor Zweden dankzij Henrik Von Eckermann en de 11-jarige King Edward (Edward 28). Ook Von Eckermann bleef foutloos, maar hij deed er in 35.91 seconden bijna een seconde langer over dan zijn landgenoot Fredricson. De Fransman Simon Delestre sloot het podium af op de 3de plaats. Nadat hij eerder op de dag met de 16-jarige Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) al het individuele klassement van de tweede ronde van de Global Champions League had weten te winnen werd hij dit 3de nadat hij in de barrage tegen 4 strafpunten aanliep en dit in een tijd van 35.74 seconden.

Verder wist ook Nicola Philippaerts zich nog te klasseren. Hij werd na een fout in de basisomloop 11de met Katanga v/h Dingeshof (Cardento VDL).