Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/05/2021 23:55 - Jumping

Nicola Philippaerts schittert in St. Tropez!

Onze landgenoot Nicola Philippaerts heeft vanmiddag voor een mooie prestatie weten te zorgen op de Longines Global Champions Tour van het Franse St. Tropez. In de tweede en beslissende ronde van de Global Chamions League wist hij in het individuele klassement voor een 2de plaats te zorgen met de 11-jarige merrie Katanga v/h Dingeshof (Cardento VDL). Philippaerts wist in deze rubriek tegen de klok, die tevens gold als kwalificatie voor de Grote Prijs later op de avond, alle balken netjes in de lepels te houden en dit in een tijd van 63.96 seconden.

 

Enkel de Fransman Simon Delestre wist het nog beter te doen dan Philippaerts. Delestre stuurde zijn 16-jarige vosruin Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) naar de eindmeet in 63.16 seconden en mocht zich zo de winnaar noemen van deze GP-kwalificatie. De 3de plaats was voor de Fransman Edward Levy, die donderdag nog de eerste ronde wist te winnen. Hij was opnieuw vergezeld van de 15-jarige Rebeca LS (Rebozo la Silla), die hij vandaag aan de meet wist te brengen in 64.86 seconden.

 

Verder wist ook Niels Bruynseels het opnieuw foutloos te doen met zijn 12-jarige Delux Van T&L (Toulon). Zij chronotijd van 70.52 seconden leverde hem in het individuele klassement een 7de plaats op.

 

Teamklassement

 

De overwinning in het teamklassement ging naar het Valkenwaard United van de Zweed Peder Fredricson met de 15-jarige H&M All In (Kashmir Van Schuttershof) en de Australische amazone Edwina Tops-Alexander met de 13-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z). Zij stonden na de eerste ronde van donderdag op de 2de plaats met 0 strafpunten, maar ‘sprongen’ dus nu naar de overwinning. Zowel Fredricson als Tops-Alexander kregen vandaag een springfout, waardoor ze aan een totaal kwamen van 8 strafpunten en dit in een tijd van 135.59 seconden.

 

De Shanghai Swans van de Duitser Christian Ahlmann en de Oostenrijker Max Kühner zakten daardoor naar de 2de plaats. Ook Ahlmann met Solid Gold Z (Stakkato Gold) en Kühner met EIC Coriolis Des Isles (Zandor Z) kregen vandaag ieder een springfout, maar deden er in 138.15 seconden net iets langer over dan Valkenwaard United.

 

De London Knights van de Brit Ben Maher en Nicola Philippaerts sloten het podium af op de 3de plaats. Zij stonden na donderdag al op 8 strafpunten en daar kwamen er vandaag nog 4 bij nadat Maher met Ginge-Blue (Plot Blue) tegen een springfout aanliepen.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   EDWARD LEVY   |   EDWINA ALEXANDER   |   MAX KüHNER   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   PEDER FREDRICSON   |   SIMON DELESTRE

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions