Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
27/05/2021 23:48 - Jumping

Verlooy beste Belg, terwijl de Swans leiden!

Op de Longines Global Champions Tour van het Franse St. Tropez was het vanavond tijd voor de eerste ronde van de Global Champions League, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.50m/1.55m stonden. 16 teams bestaande uit telkens 2 ruiters streden er opnieuw voor zowel het klassement van hun team als voor het individuele klassement. De overige 16 combinaties die we in de ring zagen verschijnen vandaag enkele en alleen voor eigen rekening.

 

In het individuele klassement was Belgisch Kampioen Jos Verlooy een van de prijswinnaars met zijn 12-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite). Verlooy hield het netjes foutloos en met zijn chronotijd van 64.79 seconden wist hij beslag te leggen op de 9de plaats.

 

De snelste van het peloton was de Fransman Edward Levy, die eerder op de dag ook 3de werd in de 1.45m hoge openingsrubriek. Levi rekende op de 15-jarige merrie Rebeca LS (Rebozo la Silla) en wist de klok te stoppen op 60.98 seconden. Zijn landgenoot Simon Delestre volgde Levy op de 2de plaats. Delestre zat in het zadel van zijn 16-jarige Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) en wist een tijd van 61.91 seconden op het scorebord te brengen. De 3de plaats was voor de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo. Vergezeld van de 12-jarige Evita SG Z (Verdi TN) finishte hij in 62.26 seconden.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het net als vorige week in Madrid de Shanghai Swans van de Duitser Christian Ahlmann en de Oostenrijker Max Kühner die aan de leiding gaan na ronde één. Ahlmann rekende vandaag op de 10-jarige hengst Solid Gold Z (Stakkato Gold) terwijl Kühner in het zadel zat van de eveneens 10-jarige Eic Caleo (Cachas). Beide heren hielden het ook ditmaal foutloos en dit in een totaaltijd van 133.51 seconden.

 

De 2de plaats is voor het Valkenwaard United van de Zweed Peder Fredricson met de 15-jarige H&M All In (Kashmir Van Schuttershof) en de Australische Edwina Tops-Alexander met de 13-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z), het gewezen paard van Christophe Vandehasselt. Ook Fredricson en Tops-Alexander hielden het netjes foutloos, maar dit in een tijd van 135.94 seconden.

 

Met een tijd van 127.34 seconden wisten New York Empire van de Ier Shane Been met de 13-jarige Z7 Ipswich (London) en de Amerikaan Spencer Smith met de 10-jarie Ayade Hero Z (Aganix du Seigneur Z) het nog sneller te doen dan de Shanghai Swans. Helaas tikte Smith een balkje uit de lepels waardoor New York Empire vrede moest nemen met de 3de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions