Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/05/2021 07:38 - Jumping

Etoile van de Neerheide Z naar Cian O’Connor

Afgelopen weekend sprongen ze nog drie fantastische rondes tijdens het driesterrenconcours van het Sentower Park in Opglabbeek, maar nu heeft Dieter Vermeiren afscheid moeten nemen van de 8-jarige hengst Etoile van de Neerheide Z. Via sociale media werd gisterenavond namelijk bekend dat Etoile naar de stallen van de Ierse ruiter Cian O’Connor verhuist.

 

Etoile van de Neerheide Z is een zoon van Emerald Van ’t Ruytershof en Quannan R en werd gefokt door Eric Van Giel. Als veulen werd hij via het Z-festival geselecteerd voor de Zangersheide Quality Auction waar hij werd aangekocht door Ludo Tielens, die tot op heden eigenaar was van Etoile.

 

Als 4-jarige sprong Etoille enkele concoursen onder het zadel van Wim Vinckx, maar de grootste successen kwamen er natuurlijk later met Dieter Vermeiren. Zo maakten zij een sterkte indruk tijdens de manches van de PAVO Hengstencompetitie en eind vorig jaar kwam het hoogtepunt in hun gezamelijke carrière toen ze in het Sentower Park de zilveren medaille behaalden tijdens het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden.

 

De afgelopen maanden sprongen Vermeiren en Etoille ook tal van nulrondes op internationaal niveau, waardoor de interesse in hem natuurlijk groeide. “Na de topprestaties van dit jaar was er enorm veel vraag naar Etoille, waaronder van verschillende 5* ruiters. Wij gaven de voorkeur aan Cian O'Connor. Het wederzijds vertrouwen tussen partijen heeft geleid tot een snelle, correcte en aangename afhandeling. Ongetwijfeld een Olympisch duo is in de maak!”

 

TAGS   |   CIAN O'CONNOR   |   DIETER VERMEIREN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions