Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/05/2021 21:36 - Fokkerij

Breng uw fokkerij nu naar de wolken!

Corona zorgde er misschien wel voor dat de Zangersheide hengstenkeuring afgelopen weekend plaats vond achter gesloten deuren, maar de video van Sky Blue-K ging al even snel viraal… Niet gek natuurlijk, want deze jonge hengst werd niet voor niets door verschillende fokkers en journalisten bejubeld als ‘Kampioen van de Hengstenkeuring’. “Een hengst die twee dagen heel goed sprong. Hij begon reëel en werd steeds beter. Echt een toppaard”, liet jurylid Heinz Meyer zich zelfs ontvallen.

 

Wie het papier bekijkt van Sky Blue-K van Kattenheye zal niet verbaasd zijn van zijn kwaliteiten; zowel langs vaders als langs moederszijde ademt hij namelijk topsport. Vader Le Blue Diamond van ’t Ruytershof maakte dit jaar zijn CSI5*-debuut onder het zadel van Olivier Philippaerts waarbij de hengst meteen foutloos wist te blijven in zijn eerste vijfsterren Grand Prix in Doha! Le Blue Diamond rijgt de nulrondjes aan elkaar en ook dat is geen verrassing. Le Blue Diamond is namelijk een zoon van de 1m60 springende Plot Blue uit Diamanthina van ’t Ruytershof, die zelf op 1m60-niveau sprong én daarnaast de volle zus is van de 1m60 geklasseerde Emerald.

 

Maar daar houden de adelbrieven van Sky Blue-K niet op… Zijn moeder, Eloubet van de Doorndonkhoeve, heeft zelf ook al heel wat internationale paarden op de wereld gezet. Haar oudste zoon, Indoktro K van ‘t Kattenheye loopt op CSI 1m50 niveau in Amerika, terwijl haar tweede nakomeling, Jappelou K van ‘t Kattenheye op 1m45 niveau de Italiaanse vlag verdedigt. In 2012 produceerde Eloubet via embryotransplantatie drie nakomelingen, namelijk Moncherie-K van ‘t Kattenheye, actief op 1m45 niveau met Marit Haarr Skollerud, Mr Uno-K van ‘t Kattenheye, Zangersheide gekeurd en actief op 1m45 niveau onder het zadel van Nicola Phillipaerts en tot slot Melodie-K van ‘t Kattenheye die zelf internationaal tot op 1m30 niveau sprong én met Rhythm-K van ‘t Kattenheye ook zelf al een Zangersheide gekeurde dekhengst ter wereld bracht. Daarnaast is Sky Blue-K ook nog een halfbroer van Rockit-K van ‘t Kattenheye, die vorig jaar voor het BWP goedgekeurd werd.

 

Zowel langs vaders- als moederszijde weet Sky Blue-K enorm te overtuigen maar in de ring spreekt hij nòg meer voor zichzelf. Hij staat in een mooi rechthoeksmodel en is modern van type. Zijn draf is ruim en met expressie en diezelfde lichtvoetigheid zien we ook terug in zijn galop. Zijn reflexen op de sprong zijn uitzonderlijk: het voorbeen is ontzettend snel weg, terwijl de hengst met veel bascule springt én dan achteraan nog eens weet te openen! Hij vertoont veel bloed en balans en daarmee kan hij in uw fokkerij ongetwijfeld voor een positieve balans zorgen.

 

Sky Blue-K van Kattenheye is met vers sperma beschikbaar via www.hippo-lux.be

 

Het dekgeld bedraagt 650 euro exclusief BTW met levend veulen garantie. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions