Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/05/2021 09:15 - Jumping

Top 5-klassering voor Pieter Devos!

De Longines Global Champions Tour van Madrid werd vanavond afgesloten met een pittige 1.50m rubriek. 11 combinaties wisten zich te plaatsen voor de laatste barrage van het weekend en het werd er een op het scherpst van de snee.

 

De winnaar werd uiteindelijk de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met de 10-jarige merrie Obora’s Chloé (Chacco Blue). Zanotelli kwam als achtste starter in de baan en besloot om van hindernis 1 naar hindernis 2 tussen de dubbelsprong door te rijden in plaats van rond de dubbelsprong. Vervolgens hield hij het strakke tempo aan en met een tijd van 39.97 seconden verzekerde hij zich van de overwinning.

 

Daardoor moest de Fransman Kevin Staut genoegen nemen met de 2de plaats. Staut had met de 12-jarige Visconti du Telman (Toulon) als eerste starter de toon gezet met een foutloze rit in 40.29 seconden. Een overwinning leek in de maak, maar daar besliste Zanotelli dus nog anders over. De 3de plaats was voor de Duitser Marcus Ehning met de inmiddels 18-jarige Misanto Pret A Tout (Hiram Chambertin). Ehning deed als laatste starter nog een ultieme poging, maar kon met zijn tijd 40.80 seconden het tij niet meer keren.

 

Met Pieter Devos en Constant van Paesschen kregen we ook 2 Belgen in de barrage. Devos wist zich te plaatsen met de 11-jarige Kannabis van de Bucxtale (Contact van de Heffinck), die hij onlangs ter beschikking kreeg van Albert en Agnes Peffer. Het duo bleef foutloos in 42.30 seconden en wist op de 5de plaats voor de beste Belgische prestatie te zorgen. Constant van Paesschen kreeg met de 12-jarige Vendetta Treize (Diamant de Semilly) een springfout op hindernis 2 en werd uiteindelijk 7de.

 

TAGS   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   KEVIN STAUT   |   MARCUS EHNING   |   MARLON ZANOTELLI   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions