Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/05/2021 19:32 - Jumping

Clarys en Cools op het podium in Bonheiden!

Zowel Bart Clarys als Cyril Cools hebben zich vanmiddag van een podiumplaats weten te verzekeren in de afsluitende CSI2* GP van Jumping Bonheiden. Van de 52 combinaties die aan de start verschenen wisten er 12 zich te plaatsen voor de barrage nadat ze in de basisomloop de 0 op het scorebord hadden weten te houden.

 

Een Belgische overwinning zat er ditmaal helaas niet in, maar we kregen met Bart Clarys en Cyril Cools dus toch 2 landgenoten op het podium. Bart Clarys rekende voor deze Grote Prijs op de 10-jarige merrie Geste Van de Vihta (VDL Zirocco Blue). Clarys reed in die barrage een sterke ronde, maar kwam met zijn tijd van 36.61 seconden een kleine halve seconde tekort voor de overwinning in eigen land te houden. En ook Cyril Cools deed met de 15-jarige Grupo Prom Rahmannshof Before (Tenerife) een goede poging om de overwinning binnen te halen. Hij finishte echter in 37.81 seconden, wat hem uiteindelijk de 3de plaat opleverde.

 

De overwinning moesten beide heren laten aan de Nederlander Jack Ansems. Die stuurde de 11-jarige Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue) foutloos naar de meet in 36.17 seconden en liet zo het Wilhelmus weerklinken.

 

Verderop in het klassement was er voor ons land nog een 8ste plaats voor Gregory Wathelet met Faut-IL des 7 Vallons (Comme Il Faut), een 9de plaats voor Dries Dekkers met Lover Boy van het Schaeck (Elvis Ter Putte), een 12de plaats voor Axel Vandoorne met Filippo T Z (Flipper d’Elle) en een 13de plaats voor Gilles Thomas met Feromas Van Beek Z (Fantomas de Muze).

 

TAGS   |   BART CLARYS   |   CYRIL COOLS   |   JACK ANSEMS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions