Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/05/2021 18:19 - Jumping

Mathy 8ste in CSI4* GP van Bourg en Bresse!

In navolging van de loodzware Grote Prijs in de Longines Global Champions Tour van Madrid gisteren kregen vanmiddag ook de ruiters en amazones in de CSI4* GP van Bourg en Bresse een bijzonder moeilijk parcours voorgeschoteld. Zo moeilijk zelfs dat niemand van de 50 combinaties het basisparcours zonder kleerscheuren wist door te komen.

 

Enkel de Braziliaan Bernardo Alves met de 11-jarige hengst El Torreo de Muze (Taran de la Pomme) en de Fransman Laurent Goffinet met de eveneens 11-jaige Atome Des Ettisses (Mylord Carthago) slaagden erin om alle balken in de lepels te houden, maar zij liepen dan weer beiden tegen 1 strafpuntje voor het overschrijden van de toegestane tijd aan. Zo moest een onderlinge barrage tussen hen gaan bepalen wie zich de winnaar mocht noemen van deze Grote Prijs.

 

Het was uiteindelijk Bernardo Alves die aan het langste eind wist te trekken. Hij bleef in dat onderlinge duel opnieuw foutloos en wist in 41.85 seconden ook nog de snelste tijd neer te zetten. Goffinet liep tegen een springfout aan en bereikte de eindmeet in 42.31 seconden. De 3de die hierdoor het podium wist te halen was de Fransman Julien Anquetin. Hij kreeg met de 10-jarige Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly) in de basisomloop 4 strafpunten aangerekend, maar was duidelijk de snelste.

 

Voor ons land was er een 8ste plaats voor François Mathy Jr. met zijn 13-jarige topruin Uno de la Roque (Numero Uno). Ook hij verliet in de basisomloop het parcours met 4 strafpunten.

 

TAGS   |   BERNARDO ALVES   |   FRANçOIS MATHY JR   |   JULIEN ANQUETIN   |   LAURENT GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions