Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/05/2021 17:12 - Jumping

Van Paesschen in de prijzen in Madrid!

Op de Longines Global Champions Tour van het Spaanse Madrid hadden we met de LGCT Grand Prix het hoogtepunt van het weekend gisteren al gehad. Toch stond er vandaag ook nog een en ander op het spel, want voor de ruiters en amazones van de CSI5* competitie stonden er vandaag nog twee rubrieken op het programma.

 

De eerste vijfsterrubriek was vanmiddag een 1.45m rubriek tegen de klok en daarin was onze landgenoot Constant van Paesschen een van de prijswinnaars. Van Paesschen zadelde zijn 12-jarige Vendetta Treize (Diamant de Semilly) en wist in 58.50 seconden ook een bijzonder scherpe tijd op het scorebord te brengen. Helaas viel daarbij ook een balkje uit de lepels waardoor van Paesschen uiteindelijk genoegen moest nemen met de 11de plaats.

 

De overwinning ging naar de Britse amazone Ellen Whitaker met de 9-jaige merrie Colombia de Beaufour (Ogano Sitte). Whitaker slaagde er wel in om de 0 op het scorebord te houden en met een finishtijd van 58.16 seconden wist zij de concurrentie te verschalken.

 

De 2de plaats was voor de Mexicaanse ruiter Francisco Pasquel. Die had de 14-jarige ruin Naranjo (Robin Z) onder het zadel en samen wisten ze een tijd van 58.92 seconden op het scorebord te brengen. De Japanner Mike Kawai vervolledigde het podium op de 3de plaats. Kawai, die traint bij Jan Tops en zijn partner Edwina Alexander, kruiste de meet in 62.41 seconden en daarvoor kon hij rekenen op de 13-jarige Kahlua (Tygo).

 

TAGS   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   ELLEN WHITAKER   |   FRANCISCO PASQUEL   |   MIKE KAWAI

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions